Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Membrii serviciilor voluntare şi profesioniste de pompieri din Caraş-Severin au parcurs cu succes probele de concurs.

Timp de două zile, pe stadionul „Mircea Chivu“ din municipiu, se desfăşoară etapa judeţeană a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă organizate de ISU „Semenic“.

Vineri, în prima zi, s-au aliniat la start loturile serviciilor private pentru situaţii de urgenţă constituite la operatori economici – Dedeman (locul I), TMK, UCMR şi Geo-Sting-OMV.

Echipele participante s-au întrecut în următoarele probe: pista cu obstacole pe 100m; ştafeta 4x100m şi dispozitivul de intervenţie.

„Concursurile profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situţii de urgenţă au ca obiective principale dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie, evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie, dezvoltarea şi îmbunătăţirea relaţiilor de colaborare între serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă. Echipajele câştigătoare de la ambele concursuri vor participa la etapa zonală ce se va desfăşura în judeţul Mehedinţi. La aceste competiţii evaluăm cât de bine sunt pregătite echipajele. Serviciile private sunt înfiinţate la firmele unde se întâlneşte un mare aflux de oameni, fie se pot genera situaţii de urgenţă extraordinare. Ei intervin prima oară“, a precizat lt. Adriana Marghescu, ofiţer în cadrul Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al ISU „Semenic“.

Sâmbătă va fi rândul serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă din alte localităţi cărăşene.

Flavius Rotariu

1 Comment

  1. isus cristanghila Reply

    Nu vreau sa fiu rautacios si nu este o critica la adresa pompierilor, insa echipamentul si uniformele de diferite culori si nuante arata ca al unor incarcatori-descarcatori sau vidanjori. Uitati-va la incaltaminte, nike cu perne de aer, asa se imbraca jmekerii cand merg la million dollars. Trebuie facut ceva in privinta echipamentului pentru ca este compromisa imaginea acestei institutii si a acestor salvatori de vieti. E clar ca undeva acolo sus ceva e putred.

Adaugă comentariu