Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – „Se apropie sărbătorile de iarnă, iar legalitatea operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice este verificată şi în acest an de către polițiști care, până în data de 7 ianuarie 2019, acţionează pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice“, ne asigură IPJ CS.

Trebuie subliniat faptul că există un cadru legal care stabileşte atât condiţiile de vânzare a diferitor tipuri de articole pirotehnice, cât şi limite de vârstă pentru cei care le cumpără. Aceste articole se împart în trei categorii: articole pirotehnice de divertisment, articole pirotehnice de scenă şi alte articole pirotehnice. Iar Poliția reamintește faptul că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine şi siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.

„Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului“, subliniază IPJ CS.

Anul acesta, acţiunile se derulează sub sloganul „Cu petardele nu te joci!“, oamenii legii precizând faptul că folosirea petardelor, din categoria P1, de tip „emiţător de sunet“, în scop de divertisment este interzisă!

Adaugă comentariu