Caraş-Severin, Romania

VĂLIUG – Pe fondul unui conflict cu colocatarul, un bărbat a decis să incendieze proprietatea comună. În data de 11 ianuarie a.c., la ora 10.00, Postul de Jandarmi Montan Crivaia a fost sesizat despre faptul că un bărbat a aprins focul în podul unui imobil situat în comuna Văliug.

Jandarmii montani s-au deplasat la faţa locului, unde au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, intervenind în acelaşi timp pentru stingerea incendiului. Se pare că vinovatul, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice şi pe fondul unor neînţelegeri cu numitul Ionel C., cu privire la locuinţa proprietate comună, acesta s-a urcat în podul casei unde a aprins intenţionat focul. Datorită intervenţiei imediate a patrulei de jandarmi şi a părţii vătămate, focul a fost stins fără a exista riscul de incendiere. Totodată, a fost solicitat la faţa locului şi un echipaj din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Văliug, care a constatat faptul că focul a fost pus intenţionat.

La sosirea jandarmilor autorul faptei a devenit violent, fiind necesară încătuşarea acestuia şi conducerea la sediul postului, unde, pe numele lui I. B., din Văliug, au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale, pentru comiterea infracţiunii de „tentativă de distrugere“, dosarul fiind înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu