Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Tristețe mare în rândul aviatorilor din Caransebeș după ce un coleg de breaslă și-a găsit zilele trecute sfârșitul în accidentul de elicopter din județul Mureș. Nicolae Iacobescu, în vârstă de 49 de ani, fost pilot militar la Regimentul de Elicoptere din Caransebeș, se afla la manșa elicopterului prăbușit în lacul Tăureni, la doar câteva minute de la decolare.

Nicolae Iacobescu fusese angajat de omul de afaceri Sorin Țerbea ca pilot în 2005, când a fost trecut în rezervă, după ce anterior activase la Regimentul de Elicoptere din Caransebeș (1985-2001) și Escadrila de Elicoptere Timișoara (2001-2005).

„Este o pierdere mare atât pentru familie cât și pentru lumea noastră, a aviatorilor. Era un pilot cu o mare experiență, având la activ peste 1.000 de ore de zbor pe elicoptere Alouette şi Puma, nu-mi explic ce s-a întâmplat, probabil că autoritățile vor stabili exact cauza accidentului“, a spus unul din cei care l-au cunoscut pe Nicolae Iacobescu.

Trupul neînsuflețit al acestuia a fost depus la o capelă din Caransebeș pentru ca cei care l-au cunoscut să-si ia rămas bun, pilotul urmând să fie înmormântat joi, 1 august, într-un cimitir din municipiul de pe Timiș și Sebeș.

Adaugă comentariu