Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Lucien Hora a realizat cel mai bun timp al cursei de la Rânca, județul Gorj.

Pe traseul de la Rânca a fost programată, la sfârșitul săptămânii trecute, prima etapă a Campionatului Național de Automobilism Viteză în Coastă Dunlop 2014, întrecere la care s-au înscris 54 de piloți. Printre aceștia s-au regăsit și trei sportivi de la A.C.M. Sport Reșița, Lucien Hora, Ovidiu Zaberca și Mircea Pădurean, cu rezultate cunoscute și recunoscute ca fiind de excepție în anii anteriori. Cum era de așteptat, toți trei au avut evoluții foarte bune, încadrându-se perfect pe orbita „Coastei 2014″.

Deși condițiile atmosferice l-au îngrijorat puțin, având în vedere mașina pe care o conduce, Lola 3000, Lucien Hora s-a impus, în final, de o manieră categorică, realizând cel mai bun timp al traseului, 5.15:400, fiind urmat la aproape 17 secunde de Armando Batochi, și de colegul său de club Ovidiu Zaberca (5.35:273), acesta din urmă ocupînd și poziția a doua la H4. Iar Mircea Pădurean a ocupat locul zece la Open (6.01:148), clasat pe doi la Grupa H și pe locul întâi la H2, în condițiile în care a avut probleme tehnice serioase, remediate însă în timp util (circa opt ore), datorită solidarității colegilor și a mecanicilor.

În urma acestor rezultate, A.C.M. Sport Reșița s-a instalat în fruntea clasamentului pe echipe, cu 47 de puncte, urmată de Rally Dream Team, 42 de puncte, și Autotehnica, 33 de puncte. Următoarea etapă va avea loc la Brașov, în zilele de 7 și 8 iunie a.c.

„A fost bine și aproape că am reușit tot ce ne-am propus, a precizat Lucien Hora, liderul echipei. Traseul a fost foarte bun, ca și calitate. Ne-a cam făcut probleme vremea, dar până la urmă a fost bine. Dar și mașina lui Mircea. I s-a rupt cutia de viteze și am lucrat, toată echipa, aproape opt ore”.

Adrian Roman