Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Din cauza creşterii numărului de evenimente rutiere în care sunt implicaţi pietoni, la finalul săptămânii trecute poliţiştii cărăşeni au desfăşurat acţiuni pentru prevenirea acestui tip de accidente.

„Este vorba despre cele produse pe fondul indisciplinei pietonale sau a neacordării de prioritate pietonilor angajaţi în traversarea regulemantară a străzii. În urma acestora au fost aplicate 336 sancţiuni contravenţionale celor care au încălcat respectivele norme de circulaţie”, a precizat agentul principal Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Caraş-Severin.

În cinci zile de acţiune, poliţiştii au sancţionat 174 de pietoni pentru traversare neregulamentară şi 162 de conducători auto, dintre care 52 pentru că nu au acordat prioritate de trecere celor aflaţi în traversarea regulamentară a străzilor, acestora fiindu-le reţinute şi permisele de conducere.

Poliţiştii au mai reţinut şi alte 14 permise din care şase pentru efectuarea de depăşiri neregulamentare, cinci pentru că şoferii nu au respectat culoarea roşie a semaforului şi trei pentru alte abateri. În toată perioada de cobtroale a fost constatată şi o infracţiune.