Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Reşiţenii din Muncitoresc s-au tot plâns de faptul că în zona fostei grădini de vară de pe strada Castanilor este o clădire unde lumea aruncă gunoaie, devenind un adevărat focar de infecţie.

„Cunosc situaţia de la Terasa Mureşul, este un proprietar persoană fizică, noi ne-am manifestat dorinţa de a face un schimb cu acel proprietar al terenului şi al celor două clădiri, dar, după cum aţi observat, nu demult a fost desfiinţată, demolată acea construcţie de lemn aferentă arhicunoscutei Terase Mureşul, a precizat primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu. Mai e nevoie de acea aprobare, după rezolvarea problemei de cadastru, dar a fost blocat din câte ştiu eu în instanţă acel imobil sau teren, pentru că sunt nişte litigii. (…) Suntem interesaţi ca acolo să se producă ceva, şi anume, după ce am discutat cu cetăţenii, am luat în calcul posibilitatea amplasării unei pieţe volante, mobile ş.a.m.d. Cetăţenii spuneau că nu cred în lucrul ăsta, pentru că nu prea sunt cumpărători. Preferă să meargă la Piaţa Reşiţa Sud. Un loc de joacă sau parcare, ceva să facem acolo, după aprobarea bugetului. Există cel puţin trei variante în concepţia mea, după discuţii cu cetăţenii din zonă şi cu colegi consilieri“.

Care sunt situaţia terenului şi stadiul preluării acestuia? „Terenul fostei grădini de vară de pe Strada Castanilor va fi preluat de la SC Elano Invest SRL, prin Hotărârea Consiliului Local nr. 305/2011, se arată într-un comunicat remis redacţiei. Până în prezent, hotărârea nu a putut fi pusă în aplicare din cauza unui litigiu între SC Elano Invest SRL şi o altă societate. Prin urmare, Primăria municipiului Reşiţa aşteaptă sentinţa definitivă în procesul celor două societăţi, pentru a intra în posesia terenului în cauză. Administraţia locală doreşte reamenajarea zonei prin construirea unei pieţe mobile, a unei parcări sau a unui loc de joacă. Destinaţia terenului va fi stabilită în urma dezbaterii în plenul Consiliului Local“.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu