Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Chindia Târgoviște – Metalul Reșița 7-0 (3-0), în etapa a XXI-a a Ligii a II-a de fotbal, Seria a II-a.

Divizionara secundă de fotbal Metalul Reșița s-a întors de la Târgoviște cu tolba plină, dar nu de puncte, ci de goluri. Elevii lui Carol Gurgu au cedat cu 0-7 pe terenul Chindiei, formație care a devenit liderul Seriei a II-a a ligii secunde. Sâmbătă, de la ora 11, reșițenii vor întâlni în Valea Domanului puternica echipă UTA Bătrâna Doamnă. Lângă Turnul Chindiei, rosso-nerii au văzut cum gazdele au dat un adevărat recital, ieșind umiliți de pe teren, după un neverosimil 0-7. În faţa unui adversar care a trecut sporadic de jumătatea terenului, târgoviştenii s-au aflat pe întreaga durată a întâlnirii la conducerea jocului şi au oferit un adevărat spectacol la poarta adversă. Ploaia de goluri la buturile lui Lucic a început în minutul 14, când Neguţ a deschis scorul, printr-un şut la colţul lung, în stânga goalkeeper-ului reşiţean. Până la pauză, recitalul târgoviştean a continuat cu „dubla” lui Cherchez (minutele 26 și 43), iar după pauză, acesta a atins cote alarmante pentru reşiţeni. În decurs de şase minute, Popa l-a copiat pe Cherchez, marcând tot două goluri (min. 60 și 66), iar tabela a fost înschisă de reuşitele lui Honciu (min. 83) şi Vătavu (min. 90+2). Chindia a demonstrat că nu mai are cum să rateze play-off-ul şi în acelaşi timp că este una dintre cele mai puternice formaţii din seria vestică, ce se gândeşte tot mai serios la un loc pe prima scenă a fotbalului românesc, după o pauză de aproape 18 ani. În schimb, Metalul Reșița, echipă care sezonul trecut se bătea la promovare cu ACS Poli Timișoara, a ajuns la 66 de goluri primite și este ultima în clasament, dacă nu luăm în calcul și echipele retrase din competiție.

Am întâlnit o echipă foarte bună, drept dovadă că e pe primul loc. O echipă organizată, cu multă experiență și cu mult public care i-a încurajat de la început și cred că asta a fost un handicap pentru echipa noastră. De aceea poate băieții noșțri au și clacat în anumite momente, au fost greșeli individuale, nu de echipă. Dacă ar fi jucat așa cum au făcut-o în primele 16 minute, probabil că era altă situație. Dar, din păcate, așa cum s-a întâmplat și în meciul cu Pâncota, au fost greșeli individuale, dar sper să ne învățăm lecția, e adevărat dură, și să jucăm mai bine în meciul următor. E diferență mare între celelalte echipe și noi. Lucrăm de vreo două luni în această formulă, mai sunt lucruri de pus la punct, e lipsă de omogenizare, uneori de încredere. Din punctul meu de vedere, această echipă va juca din ce în ce mai bine, dar trebuie să avem răbdare cu acești băieți. Dacă le dăm în cap acum, le va fi foarte greu. Este clar că unii dintre ei sunt mai speciali, au calități și sper ca acești băieți să facă parte și de la toamnă din această echipă, indiferent dacă va rămâne în Reșița sau nu”, a spus antrenorul ecipei reșițene, Carol Gurgu.

Metalul: Lucic – Julei, Kis (min. 65, Pitulice), Elhad, Makinde – Jamali, Botezatu – Costea, Vitorovic (min. 59, Buzdugan), Anghel (min. 57, Vlad) – Chira.