Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Asta spunea primarul Caransebeşului, Felix Borcean, vizavi de atitudinea consilierilor PSD de a nu vota un proiect în şedinţa Consiliului Local.

Foarte matinali au fost aleșii caransebeșeni în prima zi a săptămânii, când s-au reunit, începând cu ora 10, într-o „extraordinară” cu două subiecte de dezbătut. Primul a stârnit și cele mai mari dispute, ca de obicei atunci când vine vorba de terenuri. Municipalitatea a propus trecerea unui teren din Teiuș, de 18 mii de metri pătrați, din proprietatea Statului în domeniul privat al Caransebeșuluui. Nu s-a putut, pentru că social-democrații s-au abținut la vot, deșii unii dintre ei își dăduseră acordul în comisia de specialitate, astfel că proiectul nu a întrunit cele două treimi necesare.

„Nu putem fi de acord așa, la general, să treacă din domeniul public în domeniul privat, au existat discuții, dar nu văd niciun interes, nici măcar nu înțeleg de ce este o ședință extraordinară”, a motivat Florin Bogdea decizia de abținere a grupului PSD, . „Deși au fost în comisie, unde li s-a explicat foarte clar despre ce este vorba, au acest sadism de a veni în Consiliul Local și a face o mică demonstrație. S-a trecut imediat la vot, nici nu am apucat să explic. Era vorba de un teren în Teiuș, care în 1992 fusese concesionat unor austrieci pentru construirea unui cămin de bătrâni, proiect care nu s-a mai realizat. Cred că ar fi un lucru bun ca în perspectiva introducerii gazului și canalizării să se dezvolte și Teiușul. Dar atât timp cât este în proprietatea Statului Român nu se poate face nimic acolo”, a precizat, la final, primarul Felix Borcean.

La celălalt punct aflat pe masa aleșilor locali nu au fost probleme. S-a votat în unanimitate o sponsorizare de 8 tone de bricheți, care vor fi furnizați de o societate din Caransebeș pentru încălzirea grădiniței de la Jupa, a serelor Primăriei și a imobilului în care funcționează Poliția Locală.

Adaugă comentariu