Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Gratuitățile la transportul public de călători pentru majoritatea caransebeșenilor nu sunt pe placul tuturor.

La ultima ședință a legislativului local, nemulțumiți de cheltuielile salariale ale operatorului local de salubritate și transport, aleșii PSD, prin vocea lui Gavrilă Ardelean, au întrebat de ce trebuie să fie transportul cu autobuzul sau microbuzul gratis.

„De ce trebuie să facem transportul sută la sută gratuit? De ce nu generează profit?”, a sunat întrebarea consilierului PSD. „Chiar mă bucur din suflet că ridicați această problemă, propuneți, vă rog, d-le Ardelean, să punem preț la bilete la autobuze”, i-a ridicat mingea la fileu primarul Felix Borcean, fără succes însă, Ardelean dându-și, probabil, seama că renunțarea la gratuitățile la transportul în comun ar afecta o parte importantă a electoratului PSD.

A intervenit în discuție și directorul tehnic al Transal Urbis, Mihai Minea, care a explicat că gratuitățile la transportul public sunt stipulate printr-o decizie a Consiliului Local. „Există în toată România transport public subvenționat. Noi respectăm un HCL în acest sens. Dacă hotărăște Consiliul Local că de mâine punem bilete la toată lumea, punem bilete”, a spus Minea, însă niciun social-democrat sau liberal nu a îndrăznit să propună o astfel de măsură.

Primarul Felix Borcean a pus punct subiectului după ce a explicat, mai în glumă, mai în serios, motivul pentru care consilierul social-democrat a pledat pentru renunțarea la transportul gratuit cu autobuzele Transal Urbis: „Domnul Ardelean este taximetrist!”.