Caraş-Severin, Romania

BĂILE HERCULANE – Unităţile de cazare din staţiunea Băile Herculane, „pline ochi“ de turişti în luna august.După ani buni în care a fost lăsată pradă degradării, staţiunea de pe Valea Cernei începe să revină la viaţă. Că lucrurile au început să se mişte, îl dovedeşte numărul mare de turişti care au ales să-şi petreacă, vara aceasta, concediile sau sfârşitul de săptămână în hotelurile şi pensiunile de aici. „De departe, după mulţi ani, acest sezon a fost cel mai bun pentru noi. Cel puţin, în august, staţiunea a fost «blocată» de turişti, lucru care nu poate decât să ne bucure. Luna trecută, gradul de ocupare în hotelurile şi pensiunile de aici a fost de 100%, dar au mai existat şi turişti care au venit pe cont propriu şi care s-au descurcat cum au putut, numai să nu părăsească staţiunea“, ne-a declarat Nicuşor Vasilescu, primarul din Băile Herculane.

Pentru ca staţiunea să redevină ceea ce a fost odată, administraţia locală are proiecte îndrăzneţe pentru viitor. Unul dintre acestea este aqua-parcul, pe care primarul intenţionează să-l construiască, cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării şi Turismului, pe Platoul Coronini. De asemenea, potrivit declaraţiilor edilului şef, oraşul Băile Herculane a obţinut finanţare pentru proiectul „Crearea şi promovarea traseului turistic cu specific roman VIA DANUBII şi zona tranfrontalieră Băile Herculane – Veliko Gradişte (Serbia), inclusiv reabilitarea infrastructurii fizice STRADA ROMANĂ“, proiect ce este parte a Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia.

Valoarea sa este de 1.175.731 de euro, din care 85% sunt bani europeni, iar diferenţa va fi contribuţia celor doi parteneri. „Prin acest proiect se urmăreşte promovarea turismului din zona Băile Herculane – Veliko Gradişte, precum şi amenajarea străzii romane, în stil arhitectural şi peisager roman, cu trotuare pietruite cu porticuri, bănci şi statui“, a mai precizat Vasilescu.

Roxana Bălan Nafiru

1 Comment

  1.  am cateva zile de cand am venit de la Herculane,am stat 3 zile,sau mai ine zis m-am plictisit 3 zile,chiar daca aveam intentia sa stau o saptamana….orasul asta se numeste fara nici o exagerare „Orasul Ruina”!!!in afara de cateva terase si muntii care ne mai retin atentia,restul este un bazar si o ruina….nu exagerez,nu ai ce sa vezi,te doare sufletul cand vezi ce a ramas din vechile cladiri,inconjurate cu gard sa nu iti cada in cap tencuiala veche…..in plus,militia,inexistenta,noaptea este raliu in Herculane,am reusit performanta sa sar din somn dimin la 4 din cauza masinilor care circulau cu viteza,probabil si cu soferi in stare bahica…. deci,dezastru!!!!!!

Adaugă comentariu