Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș a primit zilele trecute o mână de ajutor din partea Consiliului Local.

Aleșii locali au avut în mapele de ședință un proiect de hotărâre, inițiat de primarul Felix Borcean, privind rectificarea bugetului local, printre sumele propuse regăsindu-se și un sprijin financiar pentru spitalul caransebeșean. Banii erau necesari pentru plata unei părți din restanțele către furnizorul de gaz, așa cum a explicat directorul economic al Primăriei, Horia Irimia, la solicitarea consilierilor PSD.

„La începutul anului, când s-a făcut bugetul, s-a promis spitalului că vor fi sprijiniți prin plata utilităților pe care le au, așa cum se procedează în alte localități. Neavând bani atunci, nu am putut să alocăm câte 100.000 de lei pe lună și am dat mult mai puțin. Din nefericire, pentru că nu și-au respectat eșalonarea la plata restanțelor la gaz, s-a tăiat gazul și pentru a se reporni gazul în octombrie, trebuie să plătească eșalonarea. Din fondurile proprii nu ar avea posibilitatea și atunci alocăm 160.000 lei pentru utilitățile la spital, pentru a readuce la normal situația cu gazul”, a precizat Irimia.

Rectificarea bugetului local a mai cuprins și o altă sumă, de 474.800 lei, necesară derulării proiectului cu finanțare europeană pentru comunitățile defavorizate din localitate. „O altă problemă intervenită recent este că s-a semnat contractul de finanțare pentru proiectul POCU pentru grupurile defavorizate din municipiu, prima lună de derulare este chiar august și atunci am inclus în buget sumele aferente celor 4 luni din acest an, adică 474.800 lei”, a mai explicat directorul economic al municipalității, proiectul de rectificare bugetară fiind aprobat de toți consilierii prezenți la ședință.