Caraş-Severin, Romania

MOLDOVA NOUĂ – Prima etapă a proiectului „Performanța Are Viitor”, derulat de Federația Română de Fotbal, a avut loc recent la Moldova Nouă. Această inițiativă de scouting își propune să sporească șansele tinerilor din mediul rural cu vârste între 10 și 14 ani de a se face remarcați și de a avea acces la o pregătire sportivă la cele mai bune standarde.

Selecția la care au participat o sută de copii a fost supervizată de foștii internaționali Miodrag Belodedici, revenit în locul unde a făcut primii pași în cariera sa de fotbalist, Jean Vlădoiu  şi Gheorghiţă Geolgău. Au fost prezenţi copii de la Reşiţa, Caransebeş, Moldova Nouă, Oraviţa, Belobreşca, Berzasca, Ramna, Slatina Timiş, Sicheviţa, Padina Matei, Jitin, Greoni, Lupac, Răcăşdia, Cărbunari, dar şi vecini din judeţele limitrofe (Timişoara, Şimian, Orşova, Vînju Mare), care au apreciat iniţiativa federală derulată cu sprijinul Primăriei Moldova Nouă şi AJF Caraş-Severin.

Acţiunea l-a avut câștigător pe mijlocaşul stânga Răzvan Ionuț Andrei, de 14 ani, din Moldova Nouă, care este elevul lui Constantin şi Nicolae Tismănariu (AS Dunărea Moldova Nouă) încă din anul 2011, de când  Andrei joacă fotbal, fiind legitimat la echipa de pe Clisura Dunării. Cei 11 tineri selectați până la finalul caravanei vor fi premiați cu o excursie la Barcelona și vor beneficia de un cantonament profesionist alături de echipa națională de fotbal a României. Următoarea etapă a proiectului va avea loc pe 28 august, la Bascov, în județul Argeș.

Foto: Facebook Federația Română de Fotbal