Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Caraş-Severin şi  Timişoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au destructurat un grup infracţional organizat specializat în contrabandă cu ţigări.

Marţi, 17 februarie, oamenii legii au efectuat 35 de percheziţii domiciliare în Caraş-Severin şi Timiş pentru destructurarea unui grup de contrabandişti de ţigări. Începând din 2014, un bărbat ar fi constituit acest grup infracţional organizat, structurat pe trei paliere: aprovizionare, transport-depozitare și distribuţie stradală a țigărilor. Contactele directe între membri  grupului erau evitate, legătura fiind asigurată de către lider, fiind folosiţi termeni codaţi pentru a comunica trasee, locuri de depozitare sau de distribuire mărfii.

Pentru asigurarea transporturilor, membrii grupării foloseau antemergători şi staţii de emisie recepţie, reuşind să transporte peste 77.000 de pachete de ţigări. La sediul D.I.I.C.O.T. Caraş-Severin urmează să fie conduse pentru audieri 30 de persoane.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor şi al jandarmilor cărăşeni, suportul de specialitate fiind asigurat de DIPI.

Adaugă comentariu