Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Timișoara, au efectuat joi, 19 noiembrie, percheziții la Primăria Reșița.


Procurorii timișoreni au descins în cursul dimineții de joi la sediul municipalității reșițene dar și în alte locații din Reșița și Timișoara. Într-un comunicat de presă postat pe site-ul oficial, DNA precizează că procurorii Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Timișoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în perioada 2014 – 2015. „În cursul zilei de 19 noiembrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 5 locații situate în municipiul Timișoara și municipiul Reșița, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații”, este poziția oficială a DNA.

În jurul orei 13, primarul Mihai Stepanescu a fost dus la audieri. „Am fost informat că trebuie să prezentăm documente. Sub nicio formă nu am luat mită şi nu am cerut nimic”, a declarat primarul Reşiţei. „S-a efectuat o percheziţie, la sediul Primăriei Reşiţa, de către DNA Timişoara, în legătură cu un contract de atribuire de lucrări publice. Nu am văzut contractul, deci nu pot să vă spun nimic, deocamdată”, a declarat și Viorel Paşca, avocatul primarului Mihai Stepanescu.

UPDATE: Joi, în jurul orei 22, primarul Reșiței a fost reținut pentru 24 de ore. „Clientul meu a primit o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, este acuzat de luare de mită. La dosar există un denunț făcut de un arestat celebru din Caraș-Severin, de acolo s-a pornit. Intermediarul nu este angajat al Primăriei Reșița. Vom vedea ce va fi mâine în instanță”, a precizat pentru Jurnal de Caraş-Severin apărătorul lui Mihai Stepanescu, Viorel Pașca.

10 Comments

  1. Stimabililor si onestilor jurnalisti de pe CAON, iar musamalizati…nominal, primarul MIHAI STEPANESCU A FOST SALTAT DE DNA,aceasta este stirea corecta

  2. Opinia Publica Reply

    Se curata judetul grupa mare. Mai 1 trebuie sa pice, restul sunt ca piesele de domino! Poate avem si noi o sansa reala la dezvoltare acum, destul ne-au tinut in Epoca de Piatra vajnicii nostri alesi.

  3. Un judet condus de corupti, iar masmedia din CS este complet controlata de acesti hoti. De ani de zile asteptam sa vina toamna, sa cada frunzele, dar frunza nu mai cade! Ai mila, Doamne, de acest judet frumos si curata-l de hotii si de coruptii care-l conduc! (iar noi sa ne invatam minte si sa nu mai votam frunzele)

  4. Printre locațiile percheziționate se numără și Primăria Reșița. Procurorii anticorupție au descins chiar în biroul primarului Mihai Stepănescu care, spun ei, ar fi suspectat de fapte de corupție.

  5. Da…e doar „‘suspiciune””!Sa fim seriosi,toata lumea stie ce si cum….Latul s-a tot strans!

  6. Poate sa ne dezinformare cit vor noi știm adevărul de mult timp știm ca acest primar trebuia demult sa plece de la primarie sper ca acum în ultimul ceas sa se mute în TM pe strada Popa Sapca

  7. Sigur este nevinovat propunem sa al anchideti la nevinovați și asa rezolvam problema cu spăgarul nr 1 al orașului

Adaugă comentariu