Caraş-Severin, Romania

TEREGOVA – Cel puţin aceasta este părerea primarului din Teregova, care-şi doreşte atragerea investitorilor străini în zonă.

Prioritatea Primăriei Teregova pentru următorii ani este modernizarea căilor de acces înspre zonele turistice Trei Ape şi Poiana Rusca. Dacă drumul înspre Poiana Rusca se parcurge cu maşina mică în condiţii relativ bune, pe ruta E 70 – DN 608 spre satul Rusca, trecând apoi prin defileul râului Hideg, nu acelaşi lucru putem spune şi despre tronsonul Teregova – Trei Ape, pe care îl parcurgi numai cu maşina de teren.

„Suntem interesaţi de atragerea fondurile europene pentru amenajarea unui drum agricol, prin care să legăm Teregova de Trei Ape. Acest lucru se poate face prin accesarea Măsurii 125A, pe care am mai încercat să o accesăm şi în trecut, dar fără nici un rezultat. Din discuţiile avute recent, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, am aflat că o nouă sesiune pentru această măsură va fi deschisă până în toamnă, deci, după ce vom reactualiza proiectul îl vom redepune la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit. Pentru noi, obţinerea unei finanţări pentru acest tronson de drum este foarte importantă, deoarece el face deschiderea cu E 70, lucru care este în avantajul nostru, a comunităţii locale. Probabil nu multă lume ştie dar atât lacul Trei Ape, cât şi barajul Poiana Rusca se află pe raza administrativă a Teregovei. Astfel, făcând drum de acces pentru Trei Ape, şi preţurile terenurilor vor creşte în zonă. În plus, cei care vor veni dinspre Bucureşti, vor trece prin Teregova pentru a ajunge la Trei Ape şi vor scurta astfel drumul”, ne-a declarat Romulus Marius Damian, primarul comunei Teregova.

În egală măsură, Damian doreşte şi dezvoltarea turistică a zonei Poiana Rusca.

„Accesul înspre Poiana Rusca se face cu maşina mică. Peisajele aici sunt foarte frumoase, iar în coada lacului avem o zonă defrişată natural, unde s-ar putea amenaja o pârtie de schi. Toate aceste proiecte nu sunt gândite de ieri, de azi, şi sunt cu bătaie lungă de timp. Dacă îmbunătăţim infrastructura în aceste zone, teregovenii nu vor avea decât de câştigat. Am putea încerca şi parteneriate cu străinii, pentru că vedeţi şi dumneavoastră staţiunile montane din zona Braşovului sunt pline, nu doar de turişti ci şi de investitori, aşa că germanii şi elveţienii s-ar putea reorienta spre zona de vest a ţării”, a mai precizat Damian.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu