Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Direcţia Silvică va pune în vânzare şi în acest an brazi şi molizi, la preţuri nemodificate faţă de anii trecuţi.

 Pentru că au fost deja semnalate şi pedepsite tăieri ilegale de arbori ornamentali pentru sărbătorile de iarnă, Direcţia Silvică Reşiţa, în colaborare cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie, au intensificat acţiunile de control, atât în trafic, cât şi în zonele în care se găsesc brazi şi molizi. În pieţele autorizate vor fi puşi în vânzare 2.500 de pomi de Crăciun.

„Am luat decizia ca respectivii arbori să nu mai fie recoltaţi din zona Văliug. Cu toate acestea, vor fi puşi în vânzare 2.000 de brazi şi 500 de molizi, cu preţuri pornind de la 10 lei pentru un molid cu înălţimea de la 70 la 130 cm, iar un brad va costa 20 de lei pentru aceeaşi înălţime. Preţul creşte la 25 de lei pentru un brad de la 1,30 metri la 2 metri (cu zece lei mai puţin pentru molizi), iar un brad care are între doi şi trei metri va fi pus în vânzare cu preţul de 30 de lei. Ca în fiecare an, comenzile speciale pentru pomi de Crăciun ce depăşesc înălţimea standard au un preţ de 25 de lei pentru metrul liniar”, ne-a declarat Ştefan Stănescu, directorul Direcţiei Silvice Reşiţa.

În cadrul unei acţiuni pentru prevenirea tăierii ilegale de pomi de Crăciun organizată şi defăşurată de poliţişti din Văliug, jandarmi şi specialişti de la Ocolul Silvic din comună, în cursul zilei de 3 decembrie, doi tineri au fost surprinşi în timp ce tăiau brazi. Ştefan M., de 62 de ani şi Adrian P., de 40 de ani, au fost descoperiţi în locul numit „Stupina” de pe raza comunei, în timp ce tăiau cinci pomi de Crăciun. Copacii au fost confiscaţi, iar cei doi au primit amenzi de 1.000 lei fiecare.

Flavius Rotariu

2 Comments

  1. Nu ati reusit sa numarati cati rom ani sunt in tara si stiti cate oi sunt, cati brazi taiati…sa fim seriosi….anul asta nu mai dau pe la CAON !

  2. nu va ganditi ca toti cei care au vandut tigari netimbrate in piata si care acum se ocupa de vanzarea de legume fructe (oare acum nu mai fac evaziune fiscala sau sunt producatori??) vor vinde brazi, probabil din gradina proprie !?!?! nu ca nu ar fi vandut brazi si in anii trecuti la pachet cu tigarile netimbrate.

Adaugă comentariu