Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Municipalitatea promite să scoată la licitaţie paza Parcului Industrial, în prezent încredinţată prin atribuire directă.În această perioadă se împlineşte un an de la data la care JCS l-a sesizat pe primarul Reşiţei că este posibil ca paza Parcului Industrial să nu fi fost atribuită legal.

Consilierii reşiţeni au aprobat rectificarea bugetului local prin alocarea unei sume de 470.000 de lei cu titlu de „chirie pentru paza zonei industriale din Valea Ţerovei“, bani care depăşesc sumele prevăzute de lege pentru atribuirea directă.

Iniţial, Mihai Stepanescu a negat acest lucru, apoi, după câteva telefoane, ne-a spus: „Aţi avut dreptate, suma este mult mai mare de 15.000 de euro. Au încheiat un contract pentru pază cu o firmă din Bucureşti, pe un an de zile, dintr-o sumă trecută la cheltuieli materiale, adică acolo de unde se mai cumpără, în caz de nevoie, vreun sac de ciment sau altceva mărunt. Nu este normal ce s-a întâmplat, iar dacă acest contract este încheiat ilegal, vă asigur că va fi anulat, pentru că trebuia făcută licitaţie, iar Florin Nedelea, directorul Serviciului de Administrare a Patrimoniului, şi viceprimarul coordonator, Sorin Simescu, vor fi sancţionaţi! Licitaţia a fost anulată printr-un articol strecurat într-o hotărâre de consiliu şi brusc s-a încheiat contractul cu o firmă din Bucureşti“.

Vă reamintim că primele încercări de organizare a licitaţiei au tot fost contestate, fapt ce a determinat ca autorităţile să apeleze, la acea vreme, la atribuirea directă pentru ca Parcul Industrial să nu rămână nepăzit. Mai ales că în perioada dinaintea atribuirii directe, au început să apară zvonuri că zona este atacată de hoţii de fier vechi. Urma să fie organizată altă licitaţie dar, deşi a trecut un an de atunci, nu s-a mai făcut nimic în această direcţie.

Totuşi, Mihai Stepanescu spune că, la acest capitol, lucrurile sunt pe făgaşul schimbării. Astfel, după ce ne-a informat că zilele trecute l-a sancţionat pe directorul Nedelea, a promis că în şedinţa ordinară a Consiliului Local Reşiţa de marţi, 28 februarie, pe ordinea de zi va figura şi organizarea licitaţiei publice pentru atribuirea pazei Parcului Industrial, urmând ca procedurile să se deruleze cât mai rapid, fără să treacă de jumătatea lunii martie.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu