Caraş-Severin, Romania

SASCA MONTANĂ – Asociaţia Sportivă „Cheile Nerei“ organizează la Sasca Română, în data de 20 iunie, cea de-a doua ediţie a competiţiei Cheile Nerei Mountainbike Race.

Concursul se adresează bicicliştilor amatori şi profesionişti, din ţară şi din străinătate, iar scopul său este unul caritabil.

Înscrierile se fac online pe http://www.sascabike.ro sau la faţa locului. Categoriile de concurs sunt: 14 –17 ani, 18 – 29 ani, 30 – 39 ani şi peste 40 de ani, masculin şi feminin. Vor fi acordate premii de peste 10.000 de lei pentru primele trei locuri câştigătoare de la fiecare categorie.

Pentru ediţia din acest an, organizatorii vin cu un traseu suplimentar, de aproximativ 70 de kilometri, pe lângă cel obişnuit, de 30 de km. Întregul profit va fi donat Spitalului „Louis Ţurcanu“ din Timişoara, cel mai important spital din vestul ţării care deserveşte patru judeţe, inclusiv pe al nostru. Organizatorii speră să strângă fonduri în valoare de 15.000 de lei pentru achiziţionarea a trei injectomate extrem de necesare în acest moment pentru unitatea spitalicească de pe malul Begăi.

Ediţia din 2014 a atras un număr de 222 de concurenţi din ţară şi din străinătate (Serbia şi Austria) şi peste 500 de participanţi la întreg evenimentul. După terminarea concursului, va fi organizat şi un concert în aer liber. De menţionat că, organizatorii pun la dispoziţia participanţilor şi un loc pentru camping.