Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În cadrul Programului „Şcoala altfel“, un grup de copii de la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 7 din Reşiţa au făcut luni o excursie pe traseul Reşiţa – Oraviţa – Potoc, urmată de o drumeţie în Parcul Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa, până la Lacul Ochiul Beiului şi Cascada Beuşniţa.

Deşi traseul ales nu a fost deloc uşor pentru elevi, aceştia parcurgând pe jos o distanţă de 11 kilometri, experienţa a fost plăcută, căci pe lângă lecţia de geografie ţinută în aer liber de profesorii însoţitori, copiii au primit informaţii şi de la membrii Asociaţiei Prietenii Munţilor. Organizatorii excursiei au fost cadrele didactice Cristina Ardeleanu, Doina Caracalean şi Lenuţa Mecheţi, alături de Asociaţia Prietenii Munţilor şi Librăria Semn de carte din Reşiţa, un vechi prieten al Şcolii Nr. 7.

Excursia se înscrie în cadrul proiectului judeţean „Călător în Munţii Banatului“, care face parte din Calendarul Activităţilor Educative avizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin. A doua acţiune din cadrul acestui proiect va avea loc în perioada următoare în Parcul Naţional Semenic – Cheile Caraşului.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu