Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Municipalitatea are intenţia de a extinde cele trei zile pe săptămână de proiecţii la Dacia la patru.

La sfârşitul săptămânii trecute, vechiul Cinematograf Dacia şi-a deschis porţile publicului cu un nou ecran – dimensiunile acestuia fiind depăşite doar în Capitală –, iar din punct de vedere al sunetului şi imaginii nu este cu nimic mai prejos decât oricare alt cinematograf nou deschis în ţară. Potrivit municipalităţii reşiţene, demersul nu este unul singular, pe malurile Bârzavei.

„Este un demers mai vechi de-al meu, am fost susţinut de consiliul local, spune Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei. Le mulţumesc colegilor consilieri pentru susţinere în vederea realizării acestui parteneriat care, de altfel, se desfăşoară şi în multe alte municipii-reşedinţă de judeţ din România. Şi la Craiova, şi la Târgu Mureş ştiu că există parteneriate asemănătoare, şi am luat modelul acelor oraşe care cumva sunt înaintea noastră. Este unul dintre cele patru proiecte pe care noi le vedem viabile: cel care se derulează deja pe parcursul unui an, cu posibilităţi de prelungire, mai avem un proiect ce vizează derularea de filme 3D tot la Cinematograful Dacia, în alte două săli noi, în cadrul unui studiu de fezabilitate aprobat de consiliul local; o altă locaţie este cea de pe Fântânilor, din zona Prescom, iar altă locaţie este cea din zona Triaj. Sper eu ca măcar una din celelalte trei să prindă contur. Cred că nu este doar un proiect, o necesitate pentru reşiţeni, ci pentru cărăşeni. Foarte mulţi locuitori ai judeţului ne-au contactat pentru că vor să urmărească, bineînţeles la un preţ acceptabil, mai mic. Biletele au un preţ mai mic decât la Timişoara sau în alte părţi, şi e mult mai aproape decât localităţile în care domiciliază“. Preţul unui bilet este de 10 lei pentru proiecţiile 2D, respectiv 15 lei pentru cele 3D (plus 5 lei perechea de ochelari necesară).

cinema-dacia

De fapt, vizavi de locaţia de pe strada Fântânilor se tot vorbea de un cinematograf modern, care să fie înglobat într-un proiect mai amplu, cel al unui mall care ar fi urmat să se dezvolte în condiţiile în care primele afaceri de acolo se dovedesc a fi suficient de profitabile pentru a susţine o asemenea iniţiativă.

Municipalitatea şi-a luat angajamentul să promoveze proiecţiile cinematografice de la Dacia, urmând ca programul să fie extins de la cele trei zile ale sfârşitului de săptămână, la patru. În acest fel, în zilele de joi, posibil de la ora 18.00, spectatorii vor avea parte de avanpremiere şi de scurte prezentări ale filmelor care urmează să ruleze în weekend. La acest capitol, decizia va aparţine consiliului local.

Potrivit primarului sumele colectate din vânzarea biletelor se împart „frăţeşte“ între administraţia locală, căreia îi aparţine cinematograful, şi firma care se ocupă de proiecţii şi de tot capitolul tehnic. Trebuie spus că aleşii urbei au aprobat, recent, modernizarea şi reabilitarea obiectivului, iniţiativa urmând să fie dusă la bun sfârşit după găsirea surselor de finanţare.

 

Programul Cinematografului Dacia pentru perioada 29 ianuarie – 1 februarie

Joi, 29 ianuarie:

18.00 şi 20.00 Taken 3

 

Vineri, 30 ianuarie:

14.00 Nuntaşi de închiriat (The Wedding Ringer)

16.00 Joc periculos (Joker)

18.00 Exodus: Zei şi Regi – 3D (Exodus: Gods and Kings)

21.15 Lunetistul American (American Sniper)

 

Sâmbătă, 31 ianuarie:

10.00 şi 12.00 Pene Galbene – 3D, dublat (Yellowbird)

14.00 Nuntaşi de închiriat (The Wedding Ringer)

16.00 Joc periculos (Joker)

18.00 Exodus: Zei şi Regi – 3D (Exodus: Gods and Kings)

21,15 Lunetistul American (American Sniper)

 

Duminică, 1 februarie:

10.00 si 12.00 Pene Galbene – 3D, dublat (Yellowbird)

14.00 Nuntaşi de închiriat (The Wedding Ringer)

16.00 Joc periculos (Joker)

18.00 Exodus: Zei şi Regi – 3D (Exodus: Gods and Kings)

21.15 Lunetistul American (American Sniper)

Adaugă comentariu