Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cei de la CFR promiteau nouă zile de lucrări la obiectivul din zona Gării de Nord, însă după trecerea lor, reşiţenilor le-a rămas un gust amar.

Jurnal CS scria, recent, despre starea deplorabilă în care se află pasarela pietonală din zona Gării CFR Reşiţa Nord iar municipalitatea a luat atitudine, trăgându-i de mânecă pe cei responsabili. Aşa s-a ajuns ca reprezentanţii CFR-ului să le promită celor de la Primăria Reşiţa, în scris, că vor lua măsuri, astfel că programaseră, la sfârşitul lunii mai, un număr de nouă zile de lucrări. Debutul lor a fost puţin amânat, însă şi după realizarea lucrărilor de reparaţii, reşiţenii continuă să se plângă de starea obiectivului şi de lucrările făcute de mântuială. Nu de alta, dar şi înainte, şi după renovare, nu puţini sunt cei care preferă să ocolească scările şi să traverseze direct liniile de cale ferată.

Problema pasarelei este una generală pentru multe dintre obiectivele urbei, în sensul că foarte mulţi ani nu s-a investit în întreţinere şi reabilitare. Reşiţenii au trimis poze pe adresa redacţiei pentru a arăta că, de fapt, nimeni nu s-a atins de vreo structură de rezistenţă ci doar de câteva elemente de aspect. „De când au început lucrările, au făcut doar cârpeli, ne scrie un cititor din Lunca Bârzavei, care, în fiecare dimineaţă, merge la serviciu pe pasarela pietonală din zona Gării de Nord. Numai cârpeli şi scări încărcate, nimic finisat. Au dat cu un strat transparent de vopsea, de se vede prin el, dar numai pe balustradă, în zona în care urci, în rest nimic. Mare investiţie! La cum arată, nu s-a cheltuit mai mult de 100 de lei pe vreo patru saci de ciment şi două cutii de vopsea“…

Ce-i drept, observând imaginile obiectivului dinainte şi de după lucrări, ceva s-a lucrat, însă locul unde scările erau deja roase de uzură şi de trecerea vremii arată acum ca şi când s-ar fi turnat efectiv ciment dintr-o găleată. Iar stratul deloc generos de vopsea, aplicat prin ştergerea pensulei pe balustradă lasă, să se vadă culoarea iniţială a acesteia. Şi dacă până nu demult reşiţenii se plângeau de faptul că avem o pasarelă urâtă, după lucrări, tot urâtă e, dar reabilitată…

Antoniu Mocanu

1 Comment

  1. sa fim seriosi, oamenii nu ocolesc pasarela pentru ca e urata ci doar din comoditate…in majoritatea timpului liniile sunt libere si accesul se face usor pe jos..e folosita doar in rarele situatii cand stationeaza cate un marfar care blocheaza accesul pe poteca respectiva…tot din comoditate ar ocoli pasarela si daca s-ar investi in ea milioane de euro..

Adaugă comentariu