Caraş-Severin, Romania

OŢELU ROŞU – Între simpatizanţii PNL şi PSD s-a iscat un „război“ electoral în urma căruia unii au ajuns la spital.

Un eveniment în care Poliţia judeţului vine să facă lumină arată schimbarea tonului paşnic al campaniei electorale. Cel puţin la Oţelu Roşu, unde, potrivit oamenilor legii, un scandal cu iz electoral a fost raportat în cartierul Mal.

„Deplasându-se la fața locului, polițiștii au stabilit că între mai multe persoane din Oțelu Roșu a izbucnit un scandal. În urma conflictului, două persoane au fost rănite – un bărbat în vârstă de 20 de ani și un altul de 28 –, ambele fiind transportate la spitalul din Caransebeș pentru îngrijiri medicale, fără a rămâne internate. De asemenea, un număr de cinci autoturisme au fost avariate. Polițiștii au început cercetările față de trei bărbați de 25, 28 și 32 de ani, toți din Oțelu Roșu, pentru săvârșirea infracțiunilor de loviri sau alte violențe, amenințare, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Magda Lungu, tânăra candidată a PNL la Primăria Oţelu Roşu spune că la faţa locului era prezent şi actualul primar, Luca Mălăescu, candidat PSD, şi că au fost momente când a ajuns să se teamă pentru viaţa sa. „Abia mi-am revenit, vă rog să mă credeţi! Am dormit doar o oră, încă sunt bulversată“, ne povesteşte Magda Lungu, abia trăgându-şi suflarea. Spune că a fost anunţată că susţinătorii săi au fost aşteptaţi de cei ai contracandidatului său, astfel că s-a îndreptat cu autoturismul până în cartierul Mal, la locul cu pricina. „Ne-au blocat maşinile, pe unii i-au scos prin geam afară, au fost şi femei agresate. Am sunat la 112, aveau bâte de baseball, lanţuri de drujbe, tot arsenalul pregătit… Mi-au spart geamurile maşinii, iar cineva dintre ei m-a recunoscut, au dat să mă tragă afară! Erau după noi, dar am reuşit să fugim cu maşina, am luat-o prin şanţ şi am ajuns în zona Gai, unde am început să alertăm oamenii, să batem la geamuri. Am sunat de patru ori la Poliţie! Într-un sfârşit, a venit o maşină, abia mergea. I-am rugat pe poliţişti să intervină cu mai multe maşini în Mal, că e război!“, povesteşte Magda Lungu, spunându-ne că se aşteaptă, din clipă în clipă, să fie chemată de oamenii legii, pentru declaraţii.