Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Şapte şcoli din Caraş-Severin folosesc varianta electronică a catalogului şcolar. Este vorba despre Colegiul Naţional „Traian Lalescu“, Colegiul Economic al Banatului Montan, Şcoala cu clasele I-VIII Nr.7, Liceul Teoretic „Diaconovici-Tietz“ din Reşiţa, Grupul Şcolar Industrial Moldova Nouă, Liceul Teoretic „General Dragalina“ din Oraviţa şi Liceul Bănăţean din Oţelu Roşu.

Această metodă de notare este utilă pentru părinţi şi profesori, aducând un plus de transparenţă în activitatea didactică şi situaţia şcolară a tinerilor. După cum ne-a declarat insp. şc. gen. adj. prof. Mircea Meilă, „catalogul electronic este în fază de implementare, de statut de pilot. Nu este o generalizare deoarece în toate unităţile de învăţământ notele şi absenţele se trec în catalogul clasic. Există câteva şcoli angrenate în proiectul acesta dar metoda este în faza de testare“.

Cu ajutorul acestei aplicaţii părintele poate accesa conţinutul catalogului şi permite vizualizarea rezultatelor doar ale propriului copil, fără posibilitatea de a interveni în catalog. De asemenea, profesorii vor avea posibilitatea de a trece rezultatele obţinute la verificările scrise în orice moment al zilei, chiar şi de acasă.

Aplicaţia le mai permite profesorilor să introducă on-line note şi absenţe, diriginţilor, să motiveze absenţele şi să comunice cu părinţii elevilor, iar directorii pot modifica sau chiar şterge note sau absenţe. Tot cu ajutorul acestui program, părinţii pot fi înştiinţaţi printr-un sms despre situaţia şcolară a elevilor, iar accesul în baza de date se poate face numai cu o parolă definită de utilizator. Sistemul aduce avantaje şi profesorilor întrucât permite şi calcularea mediilor.

Lavinia Predescu

Adaugă comentariu