Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În prima etapă din returul Ligii a II-a de fotbal, Metalul Reşiţa – Fortuna Poiana Câmpina 1-2 (1-1).

Dacă în turul campionatului zeiţa Fortuna le-a surâs reşiţenilor, care au câştigat la Câmpina cu 2-1, cu goluri pe final de meci, norocul i-a părăsit sâmbătă pe elevii lui Daniel Opriţa.

Legea compensaţiei funcţionează şi, deşi Fortuna Poiana Câmpina nu a făcut un meci bun, a plecat din Valea Domanului cu toate cele trei puncte. Ocaziile au început în careul oaspeţilor, dar golgheterul Vasile Buhăescu a trimis cu capul peste poarta apărată de Iustin Popescu. Golul a picat însă în poarta căpitanului rosso-nerilor, Cristian Zimmermann.

O lovitură liberă, uşor acordată după cum susţin gazdele, a fost executată perfect de Damian de la 25 de metri, peste zid, direct în vinclu, şi Fortuna Poiana Câmpina conducea cu 1-0 în minutul 29. Metalul reuşeşte egalarea un minut mai târziu în urma unei faze colective, centrare de pe dreapta Stoica, aşezare excelentă în careu pentru şutul puternic al lui Ionuţ Popescu, din opt metri, pe centrul porţii. La vestiare se intră cu scor egal, iar în repriza secundă reşiţenii caută golul izbăvitor, însă poarta oaspeţilor pare a fi de negăsit, loviturile de cap din careul mic nu îşi ating ţinta, iar pe alocuri se remarcă portarul Iustin Popescu.

Totuşi, Metalul are marea ocazie de a trece în avantaj, în minutul 73, atunci când Enescu a şutat pe jos din afara careului, iar mingea a lovit bara din dreapta goalkeeper-ului oaspeţilor. Contrar jocului din teren, cei care înscriu sunt oaspeţii, cu noroc, în minutul 81, prin Mihai Stancu. Fortuna rămâne în zece jucători, după ce Dobrosavlevici vede al doilea galben, iar meciul se încheie cu marea ocazie a lui Buhăescu, care nu reuşeşte să înscrie din şase metri. De victorie a profitat liderul ACS Poli Timişoara, care s-a distanţat în clasament de Metalul Reşiţa.

Metalul Reşiţa: Zimmermann, R. Cristian, I. Popescu, Breşneni, Aniţoiu, O. Vasile, Enescu (min. 83, A. Voinea), Feher, Manole (min. 86, A. Vaştag), C. Stoica (min. 71, Neagoe), Buhăescu. Antrenor: Daniel Opriţa.

Fortuna: Iustin Popescu, Dobrosavlevici, Şandru, Marin, Damian, Honciu (min. 84, Birău), Minciună, Stancu, V. Munteanu, Chipirliu (min. 79, Zsiga), Antohi. Antrenor: Aurelian Stamate.

Adaugă comentariu