Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Ediţia a II-a a Campionatului Naţional Şcolar de Karate şi Discipline Asociate, şi „Cupa Palatul-Shogunul“, ediţia a XIII-a, programate la sfârşitul săptămânii trecute la Oradea au fost onorate şi de membrii cercului de profil al Palatului Copiilor şi Elevilor Reşiţa.

Iar elevii antrenorului Zoltan Lipan au avut evoluţii foarte bune, obţinând 19 locuri întâi, 11 locuri doi şi 13 locuri trei, în condiţiile în care au participat aproape 300 de sportivi, reprezentând 24 de cluburi. S-au remarcat, în mod deosebit: Flavia Milotin, Andrei Dume, Tania Velcsov, Vanessa Ianoşic, Milan Ciuşdic, Melisa Kiss, Sandra Lipan Anya Vaipan, Sebastian Hogea, Alin Demenenco, Ionel Bura, Alexandru Farcaş, Flavia Velcsov, Alexandru Meţa, toţi medaliaţi atât la kata cât şi la kumite. În urma succeselor lor, Palatul Copiilor şi Elevilor Reşiţa s-a clasat pe locul întâi, în clasamentul general, cu 420 de puncte, urmat de Palatul Copiilor Shogunul Oradea, 415 puncte, şi Clubul Copiilor şi Elevilor Sector 5 Bucureşti, 95 de puncte.

„S-a întocmit şi un clasament general pe cluburi, pe Federaţiile de Karate şi Arte Marţiale, a precizat prof. Zoltan Lipan. Locul întâi a fost ocupat de C.S. Shotokan Karate Oradea.

Revenind la sportivii noştri, sunt foarte mulţumit de evoluţiile lor, în condiţiile în care ne-am şi situat pe locul întâi în clasamentul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Sportului şi Tineretului. A fost un concurs greu, în condiţiile în care şi deplasarea la Oradea nu a fost una uşoară, datorită condiţiilor meteo. Sportivii însă, în ciuda vârstei fragede, au fost la înălţime şi au obţinut rezultate deosebite, pentru care merită felicitări publice, şi prin intermediul cotidianului Jurnal de Caraş-Severin. În concluzie, a fost încă o experienţă pentru ei, care sunt convins că îi va ajuta în viaţă“.

În paralel cu cele două competiţii a fost organizat şi Cursul Naţional de Perfecţionare pentru arbitri în Karate-Do, acţiune condusă de Ferenc Kecskes, din Ungaria, arbitru internaţional.

Adaugă comentariu