Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – A doua unitate spitalicească din județ va avea la începutul anului viitor o nouă stație de oxigen medical. O spune proaspăt instalatul manager al Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, Adrian Cican, care a bătut deja palma cu un furnizor german de aparatură de acest gen.

„Sunt deja investiții cu contract semnat, din privat, ca să degreveze bugetul local. Am început să curățăm beciul, unde, scuzați-mi expresia, rahatul e până în gât. Tot ce înseamnă oxigen trece prin acel beci. Am semnat un acord cu o firmă germană, cu o investiție care sare de 100000 de euro pe șapte ani, pentru o stație digitalizată de producere a oxigenului medical, stația de oxigen e inevitabilă. În scurt timp o să avem devizul estimativ, durează maxim trei luni de zile punerea în funcțiune. E stație modulară, nu înseamnă clădiri, am găsit deja locația unde să o amplasăm, trebuie puțin cu deschidere pentru stocatoarele de oxigen”, a precizat Cican.

Acesta s-a arătat nemulțumit de o altă situație întâlnită în spital. „Este inadmisibil ca spitalul să funcționeze fără apă caldă, există niște boilere electrice pe ici, pe colo!”, a mai spus proaspătul manager, care caută soluții și pentru această problemă.

Spitalul ar putea primi și o gură de oxigen proaspăt, din punct de vedere financiar, la următoarea rectificare a bugetului local al municipiului Caransebeș, când e posibil să se aloce în jur de 1 milion de lei, bani care vor fi folosiți mai ales pentru achitarea unei părți din datoriile care se cifrează la aproape 11 milioane de lei.

R.M.

Adaugă comentariu