Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Campania de vaccinare împotriva antraxului la ovine a demarat, în Caraş-Severin, la începutul lunii mai. Aceasta are loc o dată pe an, înainte ca animalele să fie scoase la păşunat.

Vaccinarea este gratuită pentru proprietarii de animale, iar costul acestei acţiuni este suportat de la bugetul de stat. Luna trecută, imunizarea împotriva antraxului s-a făcut la cabaline şi bovine. De vaccinarea animalelor se ocupă cei 40 de medici veterinari de liberă practică din judeţ.

Antraxul este o boală mortală în majoritatea cazurilor, de la animalele bolnave neputându-se valorifica nimic dată fiind rezistenţa deosebită a sporilor şi transmisibilitatea lor la om, prin manipularea cadavrelor sau a produselor provenite de la acestea.

Acţiunea, derulată şi la nivel naţional, îşi propune să prevină îmbolnăvirea cu antrax a animalelor, în mod special a celor din mediul rural, dar şi a oamenilor. Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Caraş-Severin le reaminteşte proprietarilor de animale din aceste specii despre obligaţia legală pe care o au de a permite accesul medicilor veterinari în gospodării pentru a vaccina animalele.

Adaugă comentariu