Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Senatorul liberal de Caraș-Severin l-a întrebat în luna februarie pe ministrul Finanțelor, de la tribuna Senatului, câți bani s-au strâns de la marii contribuabili cărășeni și unde au ajuns aceste fonduri.

Vela spunea atunci că Statul Român a găsit un artificiu ca sumele să fie colectate și gestionate direct de București, iar primarii din localitățile cu mari contribuabili nu pot avea resurse pe măsură pentru a face o administrație performantă. După două luni a venit și răspunsul ministrului Eugen Orlando Teodorovici: „Referitor la cât s-a colectat pe UAT-uri de la marii contribuabili, cât din aceste sume a fost alocat UAT-urilor pentru investiții și care este situația defalcată pe UAT-uri în Caraș-Severin, precizăm că Ministerul Finanțelor Publice nu deține date în structura solicitată”.

Senatorul Marcel Vela consideră că acest răspuns reprezintă încă o mostră din dezastrul financiar-bugetar al PSD-ALDE. „Constatând prea multe anomalii în tot ceea ce înseamnă alocări bugetare județene și locale, plus că mai nou se și iau banii primăriilor pentru plățile ajutoarelor sociale și indemnizațiile persoanelor cu handicap, era firesc să facem o analiză obiectivă cu privire la cât produce o comunitate și cât se întoarce la nivel local pentru prosperitatea ei. Răspunsul Ministerului condus de Eugen Teodorovici, că habar nu are cât se colectează, este grav și dramatic, pentru că arată din nou harababura și nebuloasa guvernamentală a PSD-ALDE-UDMR”, a concluzionat Vela.