Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Gugulanii care confundă parcările cu un târg de maşini vor fi nevoiţi să scoată bani din buzunar pentru o astfel de publicitate.

Administraţia locală a decis că cei care recurg totuşi la măsuri de acest gen vor fi nevoiţi să plătească 100 de lei/zi pentru parcarea autoturismelor care au afişe sau inscripţionări pentru vânzare.

Sunt vizate autoturismele din parcările publice cu plată amenajate pe străzile Dâlmei, Căpitan Iancu Temeş, Piaţa Lemnelor, Pr. I. Tomici şi Avram Iancu, aflate în administrarea Serviciului Public Piaţa Gugulanilor. Potrivit deciziei Consiliului Local, cei care nu vor achita taxa zilnică vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lei.

Mai mult, după trei zile de staţionare ilegală în parcările din zonă, unele recent amenajate, autoturismele pentru care nu se va putea încasa taxa zilnică vor fi ridicate şi depozitate de către angajaţii municipalităţii în incinta Târgului de animale de lângă râul Sebeş.

Pentru a şi le ridica, proprietarii vor băga iarăşi mâna în buzunar deoarece pentru transportul maşinii la Târg se percepe un cost de 500 de lei, iar fiecare zi de depozitare a maşinii costă încă 50 de lei. Alţi bani, altă distracţie…

Lidia Almăjanu