Caraş-Severin, Romania

Acord pe care însă nu l-au primit, pentru că aşa au considerat consilierii locali. Firma s-a mutat la Oraviţa, loc în care deja investiţia a fost demarată.

„Astfel, oraşul Anina a pierdut 500.000 de lei, bani pe care bugetul local i-ar fi obţinut numai din vânzarea terenului. În plus, în fiecare an, pierdem câte 400.000 de lei, bani pe care i-am fi obţinut din impozite şi taxe. De ce? Uneori fără motiv, alteori din inconştienţă, însă de fiecare dată pentru că nu ştim să punem interesele oraşului deasupra orgoliilor şi intereselor noastre“, susţine viceprimarul Aninei, Nicolae Radu.

Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul deschiderii unui supermarket. Legat de acest aspect, cetăţenii oraşului ne-au tot trimis în repetate rânduri la redacţie sesizări legate de faptul că o parte din consilierii locali au magazine alimentare şi ei sunt cei care nu aprobă o asemenea investiţie.

O şansă pentru Anina ar fi fost şi fabrica de ciment a cărei deschidere a fost trâmbiţată mereu. S-a vândut doar terenul, iar despre investiţie nu se mai aude nimic. La fel cum nu se cunosc nici motivele pentru care a fost abandonată fabrica de cherestea, ce a fost cumpărată de un om de afaceri sârb.

Vorbim aici despre un fost oraş minier, cu tot ce înseamnă asta – oameni săraci, lipsă de investitori şi de locuri de muncă. Suficiente motive pentru ca reprezentanţii comunităţii să analizeze orice ofertă serioasă, luând în considerare interesele localităţii şi nu cele personale.

2 Comments

  1. cosminul_n@yahoo.com Reply

    pentru a putea da o idee conducatorilor acestui oras despre faptul ca oamenii asteapta ceva de la ei, puteti semna petitia de mai jos:

     http://www.petitieonline.com/investitie_valea_minisului

  2. relupuiu@yahoo.com Reply

     eu nu inteleg aceasta atitudine a unui domn care face parte din administratia acestui oras de 16 ani.ce se intampla de se vine cu aceste informati pe care multi dintre noi le cunoastem dar nu am avut puterea de a decide se poate sa fie de vina alegerile pentru un nou primar de anul viitor?se pregateste campania pentru un viitor primar folosind regretele si aruncand pe piata informati despre ce a fost in trecut?oare de ce domnul in cauza nu a tras atunci semnalele aceste de alarma in timp real cand sa intamplat nu acum cand corabia se scufunda si se agata de colacul de salvare.unde sunt cei care trebuia sa controleze activitatea primariei din anina (ma refer la prefectura caras severin sau consiliul judetea)si sa se intrebe ce se intampla in anina de investitori nu vin si cei care vin pleaca cu coada intre picioare.care este oare cauza ?toti cred ca stim dar nimeni nu spune lucrurilor pe nume.asteptam un raspuns despre situatia dezastruoasa a orasului.

Adaugă comentariu