Caraş-Severin, Romania

La sediul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră, au fost aduse joi, 26 mai, cu mandate de aducere emise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oraviţa, 12 persoane cercetate într-un dosar complex pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă în formă calificată, evaziune fiscală, trecere frauduloasă a frontierei, trafic de migranţi şi înşelăciune.

Toate persoanele în cauză au introdus ilegal, în perioada octombrie 2010-mai 2011, din Serbia în România, importante cantităţi de ţigări, în vederea comercializării. În urma audierii lor, nouă au primit mandate de reţinere pentru 24 de ore şi urmează a fi prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.

O persoană, din pricina gravelor afecţiuni medicale, va fi cercetată în stare de libertate, cu interdicţia de a părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile. O altă persoană este căutată, urmând a fi propusă arestării preventive în lipsă. Tot joi, 26 mai, Nicolae A., de 29 de ani, domiciliat în localitatea Berlişte, care nu a fost găsit la domiciliu la efectuarea percheziţiilor, a fost depistat în Punctul de Trecere al Frontierei Cenad din judeţul Timiş.

Bărbatul a fost condus la sediul IJPF Caraş-Severin iar după efectuarea cercetărilor s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Oraviţa, cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu