Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – La ediţia a VII-a a memorialului au participat 38 de şahişti clasificaţi şi neclasificaţi.Sala Polivalentă a găzduit, în zilele de 17 şi 18 noiembrie a.c., întrecerile Memorialului Dumitru Moşneanu la şah normal, şapte runde. Au onorat turneul 38 de jucători, din Cugir, Dudeşti Noi şi Reşiţa, seniori şi juniori. Concursul omagial a fost câştigat de maestrul FIDE Simi-Dinu Suciu (Cugir), cu 6,5 puncte, din 7 posibile, fiind urmat, în clasamentul general, de Ioan Calomfirescu (Talbot Reşiţa), şi Marius Ghiţă Popa (Dudeştii Noi), fiecare cu câte 5,5 puncte, departajaţi de coeficienţii specifici. Clasamentul pe categorii de vârstă şi de clasificare este: veterani: Marin Crăciun, Francisc Magosin, Octavian Drâmbau; juniori: Cristian Daniel Korcsek, David Goiceanu Datcu, Dorian Ion Burciu; junioare: Diana Anna Colonescu, Daria Maria Zglimbea, Noemi Penzeş; juniori 12 ani: Andru Mihai Buga, Ilie Cristian Cornit, Traian Teodor Vuia; copii opt ani: Dumitru Robert Mădălin Şălariu, David Alexandru Korcsek (duminică, în ziua a doua a competiţiei a împlinit şapte ani), Patrick Mihai Grubisici.

La juniori zece ani s-a impus Marian Miodrag Cornit, la jucători categoria I a câştigat Lus Horia Chiţibea, la jucători până la categoria a II-a, cel mai bun a fost Doru Ionel Nichita, la jucători cu CIV sub 1150, Trifu Vuiţa, care împreună cu Marin Crăciun au intrat în posesia „Premiului Fair-play“. În fine, Gheorghe Stroescu a fost recompensat cu „Trofeul Lucky Loser“.

Arbitrajul a fost asigurat cu competenţă de Rodica Vasiliu şi Mihai Bolintiş. În altă ordine de idei, Valeriu Grozav, maestru al sportului, care nu a putut participa la memorial din motive obiective, a precizat că la startul turneului erau aşteptaţi jucători din mai multe localităţi din ţară. Organizatorul, Asociaţia Judeţeană de Şah Caraş-Severin, şi Iulian Georgevici, ginerele celui omagiat, care a sponsorizat în întregime turneul, au oferit diplome, cupe şi premii în bani.

Adaugă comentariu