Caraş-Severin, Romania

BĂILE HERCULANE – Mii de căţărători şi turişti sunt aşteptaţi în perioada 8-15 septembrie la Băile Herculane la un eveniment de anvergură internaţională.

Chris Sharma şi David Graham (SUA), Said Belhaj (Suedia), Nina Caprez (Elveţia), Philippe Ribiere (Franţa), Akiya Nogushi (Japonia) sunt doar câţiva dintre cei mai talentaţi şi cunoscuţi căţărători de talie mondială ce vor veni în staţiunea de pe Cerna.

Petzl Distribution, firma ce organizează evenimentul, este lider mondial în echipament de escaladă şi alpinism edilitar. Echipa Petzl este un grup format din cei mai buni căţărători pe plan mondial, membrii echipei vor fi prezenţi la Băile Herculane.

Denumit generic RocTrip (excursie în escaladă), evenimentul ar reprezenta un boom turistic atât pentru Băile Herculane, cât şi pentru întreaga ţară, experienţa celorlalte ediţii arătând că acestea reprezintă şi o promovare intrinsecă a statelor unde a fost organizat, iar, ulterior, în zonele respective au revenit alte mii de căţărători.

Promovarea internaţională este asigurată printr-un site dedicat pentru Petzl RocTrip 2014 în trei limbi (engleză, germană şi franceză) şi prin comunicarea către toată comunitatea internaţională de căţărători. Prin urmare, organizatorii sunt pregătiţi. Mai trebuie ca şi autorităţile din Băile Herculane şi cei care desfăşoară activităţi turistice să se ridice la înălţimea excursiei în escaladă!

Nina Curiţa

Adaugă comentariu