Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – ANOFM a trecut în revistă locurile disponibile pentru români în spaţiul european.Angajatorii danezi solicită medici patologi şi radiologi, precum şi absolvenţi de liceu şi facultate, promoţia 2011 – 2012, cu profil agricol şi specializare în domeniile zootehnie şi medicină veterinară. ANOFM arată că cei care se prezintă pentru aceste locuri trebuie să cunoască foarte bine limba engleză.

Salarii cuprinse între 875 şi 1.600 de euro pe lună pentru fizioterapeuţi, bucătari specialişti, cosmeticieni şi frizeri, cunoscători de limbă engleză sau greacă, care sunt dispuşi să lase viaţa din România, pentru un loc de muncă în Cipru. Tot aici se pun la bătaie locuri de muncă pentru meseria de proiectant, manager şantier de construcţii, manager de proiect, programator roboţi sau software, ori asistent medical generalist. Austria oferă şi ea 20 de locuri de muncă pentru drujbieri. Munca se plăteşte foarte bine, 1.300 de euro în mână, însă, e nevoie de minimum doi ani de experienţă în domeniu şi limba engleză la nivel mediu spre avansat.

În Cehia se caută persoane dornice să muncească ca şi manipulant marfă, cărora li se oferă un salariu între 600 şi 950 de euro, plus alte bonusuri de productivitate, informează ANOFM. Solicitanţii trebuie să cunoască limba engleză, rusă, cehă sau slovacă.

Mai sunt şi alte oferte de muncă. Cei interesaţi pot consulta site-ul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, la adresa http://www.eures.anofm.ro/ pentru locurile de muncă vacante disponibile prin reţeaua EURES.