Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – A mai trecut un an iar planurile societății care administrează Aeroportul din Caransebeș au rămas tot pe hârtie.

 Deși cei de la Aeroportul Caransebeş anunțau în urmă cu ceva timp un plan investiţional de dezvoltare, acesta nu s-a mai concretizat, ba mai mult, în ultima perioadă, problemele financiare ale societății s-au acutizat, confirmând părerile specialiștilor că „pălăria aeroportului” a fost prea mare pentru cei care l-au preluat.

Mai concret, cei care patronează societatea nu au mai fost văzuți de ceva vreme prin incinta aeroportului, comunicațiile la birourile administrative au fost tăiate, același lucru fiind pe cale să se întâmple în urmă cu câteva zile și cu energia electrică, din cauza facturilor neachitate. Mai mult, aproape toate hangarele care aparțin de Aeroportul Caransebeş sunt într-o stare jalnică, iar clădirea ce adăpostea în vremurile de glorie aerogara este acum doar o paragină, cu tencuiala căzută.

Doar pista este folosită de elicopterele oamenilor de afaceri care mai aterizează în zonă, de avionul ușor al Aeroclubului Caransebeș sau de aparatele de zbor ce participă o dată pe an la mitingul aviatic organizat de municipalitate. În aceste condiții, singurele speranțe pentru revigorarea activității pe aeroport vin dinspre administrația locală care de câteva luni bune lucrează la amenajarea unui hangar și a unui spațiu administrativ pentru viitoarea unitate specială de aviație a Ministerului Afacerilor Interne, care cel mai probabil vor fi finalizate până la finele anului.

Nina Curiţa

1 Comment

  1. jud. Caras-Severin functioneaza in stare de avarie. Bucurestiul nu are interes sa dezvolte, aici, ceva si de aceea planteaza tot felul de bipezi care stranguleaza operatiunile ! Unii sunt chiar „specialisti” in asemenea actiuni…

Adaugă comentariu