Caraş-Severin, Romania

VALEAPAI – Renumită deja în întreaga lume, Căsuţa Trifan a devenit o destinaţie asaltată de străini şi nu numai, oameni dornici să experimenteze viaţa la ţară. Astfel, aşa cum a comunicat pe pagina sa Radu Trifan, în aceste zile, Căsuţa este din nou plină cu oaspeţi.

„O familie din Cehia, cu doi copii, a sosit la noi prin programul WWOOF în urmă cu o săptămână şi s-a instalat foarte bine la Căsuţă. Copiii sunt mici, dar le place mult şi îşi doresc să petreacă toată iarna la noi. Deşi am avut foarte puţin timp, am fost asaltaţi de cereri de la voluntari care doresc să vină la noi, din Italia şi Spania, până la Columbia sau Argentina“.

Programul WWOOF – Willing Workers on Organic Farms, care în traducere înseamnă Voluntari la Ferme Ecologice şi Tradiţionale, este un program de schimb internaţional care ajută fermierii să intre în contact cu voluntari. Agricultorii beneficiază de ajutor în munca lor, iar în schimb, voluntarii primesc cazare şi masă. Atât fermierii cât şi voluntarii se bucură din plin de pe urma acestor experienţe, fac schimb de idei şi pun bazele unor prietenii trainice. La toate acestea se adaugă pitorescul locului, de care oaspeţii se îndrăgostesc la prima vedere, aerul curat şi stilul de viaţă sănătos.

Alexandra Gorghiu

Adaugă comentariu