Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – O reşiţeancă a transmis o scrisoare electronică Poliţiei şi Jandarmeriei cărăşene pentru a le mulţumi oamenilor legii pentru modul în care au acţionat în recuperarea portofelului pe care l-a pierdut.

,,Mă numesc Livia Frunză şi locuiesc în Reşiţa. În data de 20 ianuarie, după ce mi-am scos pensia de la bancomat, am plecat la cumpărături la magazinul Penny. După ce mi-am pus în coş câteva produse, ajungând la casă, am constatat lipsa portofelului, în care aveam banii, cardurile de bancă, cardul de sănătate şi cartea de identitate. Bineînţeles că m-am pierdut pe moment, apoi, după ce mi-am mai revenit, am apelat 112 şi am anunţat pierderea. La faţa locului au venit doi tineri (un poliţist şi un jandarm) care, împreună cu agenţii de pază ai magazinului, şi după o anchetă minuţioasă de aproximativ trei ore, mi-au găsit portofelul. Vreau să mulţumesc din suflet agentului principal Nicuşor Scafucea şi plutonierului major Ciprian Ţimbota. Din toată inima le mulţumesc acestor tineri întrucât nu ştiu ce aş fi făcut dacă nu-mi recuperam banii şi actele. În toată conjunctura naţională pe care o trăim, având astfel de oameni în sistem, nu-mi pierd speranţa. Vă rog a face cunoscut acest episod, întrucât aceşti oameni au dat dovadă de profesionalism şi omenie. Bravo lor!“, consemna reşiţeanca în scrisoarea de mulţumire.

Potrivit oamenilor legii, nu a fost vorba de vreun furt sau de altă faptă de natura penalului, ci de o întâmplare nefericită în care femeii i-a picat portmoneul din haină, într-un loc în care nu putea fi uşor observabil. Acesta a fost găsit cu ajutorul imaginilor înregistrate de aparatura de supraveghere.