Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Inspectoratul Teritorial de Muncă Caraş-Severin a desfăşurat, luna trecută, două campanii naţionale şi alte acţiuni de control, în urma cărora au fost aplicate amenzi în valoare totală de 189.800 lei. În domeniul Relaţiilor de muncă s-au efectuat 131de controale şi s-au aplicat amenzi în sumă de 133.800 lei.

Pentru munca la negru valoarea amenzilor a fost de 100.000 de lei, depistându-se zece persoane care lucrau fără forme legale de angajare, informează şeful ITM Caraş-Severin, Nicolae Miu Ciobanu. Mai mult, acesta a declarat că principalele deficienţe constatate pe perioada controalelor au fost legate de „neîncheierea unui contract individual de muncă, nerespectarea programului de lucru şi a timpului legal de odihnă a angajaţilor, neîntocmirea dosarelor de personal şi a regulamentului de ordine interioară“.

Pe de altă parte, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost efectuate 78 de controale, în urma cărora au fost aplicate amenzi în sumă de 56.000 de lei. Totodată, în urma verificărilor, inspectorii au oprit din funcţiune un număr de nouă echipamente de muncă şi au dispus sistarea activităţii unui şantier situat pe raza comunei Marga.

Adaugă comentariu