Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Elevii care au picat Bacalaureatul mai au o şansă să promoveze examenele de sfârşit de liceu.Înscrierile pentru cea de-a doua sesiune de Bacalaureat au început luni şi se vor încheia vineri, 20 iulie. Pentru a ridica procentul de promovabilitate, Ministrul Educaţiei a hotărât ca profesorii de matematică şi limba română să renunţe la o bună parte din concediul de odihnă pentru a-i medita pe elevi. Graficele cu pregătiri vor fi stabilite în această săptămână. De asemenea, tinerii se mai pot pregăti pentru Bac… privind la televizor.

Prin proiectul TV BAC, în fiecare săptămână, de luni până vineri, liceenii au parte de meditaţii gratuite la limba şi literatura română, la matematică şi biologie. Acest program va fi difuzat la TVR 2, în fiecare zi, de la ora 16.00. Zilele de luni şi marţi sunt destinate meditaţiilor la matematică, miercuri şi joi tinerii se vor pregăti la limba română, iar vineri la biologie.

Reluările TV BAC se fac de luni până vineri, de la ora 10.00 dimineaţa. Elevii care vor urmări TV BAC şi vor avea întrebări sau nelămuriri, pot accesa pagina de facebook a emisiunii http://ro-ro.facebook.com/TVBAC2012 unde vor primi răspunsurile profesorilor nominalizaţi pentru aceste meditaţii.

Tinerii vor putea susţine doar probele nepromovate iar sesiunea de examene va începe în intervalul 20-21 august cu proba de evaluare a compeţentelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Evaluarea compeţentelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, se va desfăşura în intervalul 20-22 august, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională se va derula între 21 şi 22 august.

Ultima probă de competenţe va testa abilităţile pe calculator ale absolvenţilor de liceu, în zilele de 23–24 august. În 27 august vor începe probele de examen scrise, primul examen fiind destinat tinerilor care nu au promovat la limba şi literatura română. În 28 august este programată proba scrisă la limba şi literatura maternă, iar proba obligatorie profilului va fi susţinută în 29 august.

Ultimul examen al sesiunii de toamnă va avea loc în 31 august. Pentru această dată este programată proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele obţinute la examenul de Bacalaureat vor fi afişate în 2 septembrie, iar contestaţiile se vor depune în aceeaşi zi, în intervalul orar 16.00–20.00. Rezultatele finale vor fi afişate în 5 septembrie.

Lavinia Predescu

Adaugă comentariu