O noua donatie de carte marca Rotary - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Fondul de carte al Bibliotecii Judeţene „Paul Iorgovici“ – Secţia anglo-americană şi-a îmbogăţit colecţia cu aproximativ 2.000 de exemplare, în urma unei donaţii venite din partea Clubului Rotary Arlington, din SUA. Vorbim despre volume care acoperă o arie largă de interes, enciclopedii, beletristică, şi cărţi pentru copii.

Recepţia oficială a donaţiei a avut loc joi, la sediul central al bibliotecii judeţene, în prezenţa managerului instituţiei de cultură, Clara Constantin, a preşedintelui Rotary Club Reşiţa, Paul Vasile, şi a lui Costinel Ristache, preşedinte al Rotary Club Reşiţa în perioada 2010-2011.

Această donaţie de carte nu ar fi fost posibilă fără sprijinul şi iniţiatorul acestui proiect, americanul Lee Harman, un mai vechi prieten al Clubului Rotary Reşiţa, încă de pe vremea când acesta era condus de Pavel Fiştea, directorul Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Reşiţa.

În 2011, Biblioteca anglo-americană a primit alte 2.000 de cărţi de la Rotary Club Manchester, ceea ce face ca fondul de carte a acestei secţii să numere în prezent nu mai puţin de 5.000 de exemplare.

Anul acesta, Rotary Club Reşiţa a demarat un nou proiect care vine în sprijinul comunităţii locale, şi anume, modernizarea şi dotarea cu echipamente a 17 cabinete stomatologice şcolare.

Roxana Bălan Nafiru