Caraş-Severin, Romania

Este un simbol al şcolii noastre, pe care îl respectăm şi în care credem. Prin urmare, facem performanţă pentru a face diferenţa.

Cu 50 de ani în urmă, a apărut Liceul Realist Nr. 2. Prin muncă, dăruire şi cu ajutorul unor oameni extraordinari a urcat pe treptele învăţământului până când a devenit cel mai bun liceu din Reşiţa şi, mai apoi, din Caraş-Severin, iar acum este pe cale să devină Colegiul Naţional „Traian Lalescu“. Poate că noi suntem doar o umbră a elevilor care au ocupat aceste bănci altădată, dar încercăm, ne dorim şi uneori reuşim să atingem culmile educaţiei, pe care ni le impune istoria liceului. Vrem ca toţi absolvenţii acestei şcoli să fie mândri de noi, de generaţia actuală, vrem să scriem o pagină cât mai vie, mai creativă şi mai încărcată de rezultate în istoria acestei şcoli. Şi pentru asta facem performanţă.

LTL este unul dintre puţinele locuri în care elevii au preocupări serioase, iar când îşi doresc să iasă din cotidian, sunt inventivi şi îşi canalizează energia pentru a crea ceva frumos, special, cum ar fi un spectacol de teatru, o competiţie sportivă sau un club de dezbateri. Liceul încurajează performanţa, acesta este obiectivul lui cel mai important, este oferta lui cea mai impunătoare şi garanţia pe care o oferă oricărui elev care alege să îi treacă pragul în fiecare dimineaţă.

Nu am încă foarte multă experienţă, nici în viaţă, nici în legătură cu acest liceu; nu mă bucur de o înţelepciune precum cea a profesorilor, de siguranţa elevilor mai mari sau de amintirile absolvenţilor, dar îndrăgesc această şcoală şi dimineţile când totul revine la viaţă.

Ştiu că aceştia vor fi cei mai frumoşi ani din viaţa mea, ştiu că voi lega prietenii puternice şi că îmi voi aminti cu multă plăcere de aceste momente, aşa cum sper că vor face toţi colegii mei. Simt că acesta este liceul meu, al nostru: al elevilor, al profesorilor, al absolvenţilor şi al tuturor celor care i-au trecut pragul cu respect şi consideraţie. Şi mai simt că trebuie să ne mândrim cu el, cu cei 50 de ani de istorie pe care i-a adunat, şi în aşteptarea acestor generaţii trebuie să facem performanţă.

Silviu Lazăr (clasa a IX-a D)

Adaugă comentariu