Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Trei câştigători Grammy vor da valoare ediţiei cu numărul XIX a evenimentului de jazz.

Gărâna Jazz Festival, cel mai important eveniment în aer liber de jazz din centrul și estul Europei, va avea loc în perioada 9-12 iulie 2015 și este organizat, ca în fiecare an, de Fundația Culturală Jazz Banat din Timișoara. Festivalul din Poiana Lupului împlinește 19 ani şi, de-a lungul timpului, au urcat pe scenă şapte câștigători și patru nominalizați ai premiilor Grammy.

La ediţia din acest an, Gărâna Jazz Festival va avea pe scenă trei artişti distinşi cu prestigiosului trofeu. Gonzalo Rubalcaba, câștigător de două ori al Grammy Awards (ca producător) și al Latin Grammy Awards (la categoria Best Latin Jazz Album) este cel mai important pianist de jazz cubanez al zilelor noastre. Cu 40 de ani de carieră, patru premii Grammy, peste 20 de albume solo și zeci de albume, Stanley Clarke a cucerit de mult titlul de „legendă vie” în acest gen muzical. Pentru scena de jazz fusion și funk jazz, Snarky Puppy, câștigători ai premiului Grammy în 2014 pentru „Best RnB Performance”, reprezintă unul dintre punctele de interes în acest an.

„În timpul zilei, jazzul se reîntoarce în curtea hanului La Răscruce, locul unde festivalul s-a născut. Acustica bisericii vechi din Văliug, localitatea cea mai apropiată de Gărâna, va fi pusă din nou în valoare, de data aceasta pentru publicul de jazz. Ambele noi scene ale festivalului sunt dedicate în exclusivitate proiectelor artiștilor români. Alături de cei mai faini muzicieni de jazz, alături de un public impresionant de fidel, în șlapi sau cizme de gumă, veți deveni dependenți de Gărâna!“, a precizat Caius Giura, directorul festivalului.