Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Calendarul activităţilor pentru procesul electoral a demarat zilele acestea.Preşedinţii şi locţiitorii celor 77 de birouri electorale de circumscripţie constituite la nivelul judeţului Caraş-Severin sunt convocaţi la o primă instruire în vederea organizării şi a bunei-desfăşurări a alegerilor locale din data de 10 iunie 2012.

Întâlnirea se desfăşoară luni, în sala de spectacol a Palatului Cultural din municipiul Reşiţa. Potrivit calendarului de desfăşurare a alegerilor locale, pe 30 aprilie se vor prezenta listele electorale permanente, completate de Serviciul Judeţean de Evidenţa Informatizată a Persoanelor.

Până la data de 1 mai vor fi depuse candidaturile la Biroul Electoral Judeţean (BEJ). În data de 8 mai, candidaturile anunţate la BEJ sunt definitive. Apoi, pe data de 10 mai se va stabili, prin tragere la sorţi, ordinea de pe buletinele de vot a candidaţilor, atât pentru consiliile locale, primării, cât şi pentru consiliul judeţean.

Campania electorală va începe cu 30 de zile înainte de data desfăşurării alegerilor, mai exact în data de 11 mai. Aceasta se va încheia în 9 iunie, la ora 7.00. Scrutinul programat pentru 10 iunie va demara la ora 7.00 şi se va încheia la ora 21.00. Începând cu acest an, alegerea primarului se va face într-un singur tur de scrutin, indiferent de procentul de participare la vot. Tragerea la sorţi pentru ocuparea funcţiilor de preşedinţi şi locţiitori ai Biroului Electoral Judeţean (BEJ) şi Birourilor Electorale de Circumscripţie (BEC), municipale, orăşeneşti sau Comunale din Circumscripţia Electorală nr.11 Caraş-Severin a avut loc la Tribunalul Judeţean Caraş-Severin, în data de 13 aprilie.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu