Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Pentru că în iarna aceasta campania a demarat mai târziu, rostul inoculării dispare.

Deoarece au existat sincope în aprovizionarea cu tranşele necesare de vaccin antigripal, campania pentru iarna 2013-2014 a pornit cu o lună mai târziu decât ar fi fost necesar. Acum, la nivel central, s-a decis oprirea vaccinării antigripale la populaţia catagrafiată cu risc de a dezvolta complicaţii.

„La cea mai recentă videoconferinţă, ministrul Sănătăţii ne-a comunicat faptul că, în condiţiile în care suntem la jumătatea lunii februarie iar o nouă vaccinare ar presupune imunizarea la ieşirea din perioada de morbiditate, vom opri campania. Asta din punct de vedere epidemiologic şi susţinut de faptul că nu am avut cazuri de gripă absolut deloc. Prin urmare, continuarea campaniei de vaccinare este inoportună, ba chiar ar putea deveni, din punct de vedere epidemiologic, problematică pentru populaţie”, ne-a declarat dr. Dragoş Luca, directorul Direcţiei de Sănătate Publică judeţeană.

Vaccinurile deja distribuite către medicii de familie şi neutilizate (vreo 200 la număr în Caraş-Severin) se păstrează în stoc, atât la nivel judeţean, cât şi naţional, pentru cazuri de urgenţă. Pentru campania de vaccinare care tocmai s-a încheiat, judeţul nostru a primit de la minister 7.500 de doze de vaccin antigripal, iar cele care au rămas se află în termenul de valabilitate prevăzut de către producător.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu