Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Consilierul local Hadrian Popescu și președintele Cristi Bobar au explicat faptul că între CSM Reșița și Sportul Snagov nu există nicio legătură, iar clubul din Valea Domanului este unul cât se poate de serios.

În presă centrală au apărut în ultimele zile mai multe informații conform cărora Consiliul Local Reșița ar fi pe lista acționarilor și la CSM Reșița, și la Sportul Snagov, lucru interzis de regulamentul emis de Federația Română de Fotbal. Mai precis, conform documentelor de la Registrul Comerțului, Consiliul Local Reșița (44,44%) și Asociația Metalul Reșița (11,11%) s-ar afla printre acționarii a două grupări din divizia secundă: CSM Reșița și Sportul Snagov.

„În 2 iunie 2016 s-a semnat un contract de cesiune a acţiunilor deţinute de Consiliul Local Reşiţa la clubul lui Rufă, în valoare de un leu. Tatăl lui Rufă, care era administrator, a dat şi o declaraţie pe proprie răspundere, în faţa unui notar, că recunoaşte că a preluat acele acţiuni cu 1 leu. Tot atunci s-au semnat şi actele prin care Consiliul Local Reşiţa a ieşit şi din Asociaţia Metalul Reşiţa. Cam asta a fost. Noi nu am ştiut de hârtiile acelea pentru că noi am preluat mandatul la finele lunii iunie 2016. La un moment dat, Rufă ne-a dat în judecată că avem să îi dăm în jur de 1,2 milioane de lei. În ianuarie 2019, Consiliul Local Reşiţa a câştigat acel proces definitiv şi irevocabil şi nu a trebuit să îi dăm niciun ban, instanţa recunoscând cesiunea şi ieșirea din acea asociaţie. Rufă trebuia să meargă la Registrul Comerţului atunci după 2 iunie 2016 ca să schimbe acţionariatul la clubul lui, dar nu a mers. A făcut în schimb acum sesizare la FRF că noi suntem acţionari şi la CSM, şi la Sportul Snagov. Nu cumva este infracţiune ce face Cătălin Rufă, mai ales acum când este în negocieri să vândă tot la patronul de la Carmen Bucureşti?”, a declarat, pentru CAON.RO, consilierul liberal Hadrian Popescu.

Președintele Cristi Bobar a mai adăugat: „Noi de aproximativ un an și ceva construim lucruri foarte frumoase în Valea Domanului și cred că se vede și pe teren acest lucru. Îmi pare rău că a apărut această problemă, care nu văd cum ar putea să afecteze CSM Reșița. Mă așteptam să apară pentru că se discuta pe la colțuri, dar nu credeam că lumea poate fi atât de răutăcioasă. Odată cu rezultatele bune pe care le are CSM Reșița în Liga 2, au apărut și probleme care nu au legătură cu latura sportivă. Am avut o discuție cu jucătorii și cu antrenorii și au înțeles perfect că suntem un club cât se poate de serios, iar Consiliul Local Reșița și Primăria Reșița sunt în continuare alături de noi. Nu avem restanțe financiare și aceste lucruri nu trebuie să-i afecteze pe jucători sub nicio formă”.

Prin sectorul juridic, FRF a explicat că: „Efectuăm verificări cu privire la situația celor două cluburi, urmând să se dispună măsurile necesare în situația în care se constată încălcări ale normelor de integritate impuse prin Regulamentele FRF în vigoare. Cu toate acestea, precizăm că nu există nicio normă regulamentară care să impună restricționarea dreptului de promovare într-un eșalon superior pentru situația invocată și, prin urmare, o astfel de măsură ar fi nejustificată”.

Ștefan Moraru

2 Comments

Adaugă comentariu