Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Reşiţenii care au achitat municipalităţii taxa pentru parcare trebuie să deszăpezească zona.Chiar dacă ar părea firesc ca administratorul parcărilor să fie obligat să facă lucrările necesare întreţinerii acestora, prin HCL 97/2010, consilierii reşiţeni au aprobat alte reguli sub soarele municipiului de pe Bârzava. Astfel, a fost aprobat „Regulamentul privind utilizarea parcărilor aparţinând domeniului public şi privat al municipiului Reşiţa“, iar cetăţenii care utilizează parcările publice au, pe lângă dreptul de a le folosi, şi alte obligaţii.

Iar regulile se aplică tuturor locurilor de parcare de reşedinţă sau de domiciliu, aparţinând domeniului public şi privat al municipiului Reşiţa, şi se referă printre altele şi la administrarea şi exploatarea acestora. „Utilizatorii parcărilor publice de reşedinţă sau de domiciliu au obligaţia de a păstra curăţenia iar pe timpul iernii să deszăpezească aceste spaţii date spre folosinţă prin contracte de închiriere sau autorizaţii de parcare“, se arată într-un comunicat emis de Biroul de Presă al Primăriei Reşiţa.

Deşi încasează bani pentru unele locuri, municipalitatea nu are obligaţia să le cureţe. De această obligaţie este scutit şi operatorul privat. Mai mult, tot cetăţenii sunt cei care să deszăpezească locurile, inclusiv în zonele în care parcările private se suprapun cu cele de reşedinţă sau domiciliu.

Antoniu Mocanu

2 Comments

  1. iulicafarafrica Reply

     deci:platesc locul la primarie ptr folosirea intre 16-8,platesc si la nesimtitiii aia de la repark ptr 8-16,cu toate ca strada are parcari de domiciliu si nu este parcare speciala,iar ei au tupeul sa le deszapazesc parcarea!e o nesimtire generala ,de la primar,consilieri locali pana la smecherii care baga mana in buzunarul nostru fara sa faca nimic!oare au tupeul sa dea ochii cu noi?!toate locurile de parcare de pe str. i.l.caragiale au ajuns la repark,iar locatarii trebui sa plateasca de 2ori.o saimi duc masina s-o parchez pe pod la primar!

  2. iulicafarafrica Reply

     deci:platesc locul la primarie ptr folosirea intre 16-8,platesc si la nesimtitiii aia de la repark ptr 8-16,cu toate ca strada are parcari de domiciliu si nu este parcare speciala,iar ei au tupeul sa le deszapazesc parcarea!e o nesimtire generala ,de la primar,consilieri locali pana la smecherii care baga mana in buzunarul nostru fara sa faca nimic!oare au tupeul sa dea ochii cu noi?!toate locurile de parcare de pe str. i.l.caragiale au ajuns la repark,iar locatarii trebui sa plateasca de 2ori.o sa imi duc masina s-o parchez pe pod la primar!

Adaugă comentariu