Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Aleşii urbei au bugetat fondurile necesare, urmând să fie parcurşi paşii procedurii de achiziţii pentru mobilier urban nou.

Grădina Zoologică „Prof. Ion Crişan“ din Reşiţa a trecut în ultimii ani printr-un amplu proces de modernizare şi extindere, la care se adaugă încercări de a aduce alte specii de animale. Primele luni ale lui 2015 aduc un nou început pentru parcul zoologic reşiţean, inclusiv în privinţa mobilierului urban. Aleşii reşiţenilor au aprobat recent o rectificare a bugetului local al municipiului pe anul 2015, prin care a fost alocata suma de 1.372.000 de lei pentru achiziţia de mobilier urban destinat grădinii zoologice, dar şi pentru întocmirea de studii de fezabilitate în vederea demarării altor proiecte. Printre acestea se numără înfiinţarea unui centru de servicii de recuperare prin reabilitarea bazinului de înot din cartierul Lunca Pomostului, reabilitarea Centrului Civic al municipiului, realizarea planului de mobilitate privind modernizarea transportului în comun, dar şi extinderea Bazinului olimpic din cartierul Lunca Bârzavei.

În privinţa Grădinii Zoologice „Prof. Ion Crişan“, deocamdată suma necesară a fost doar bugetată, încă nefiind încheiat vreun contract. Mai trebuie urmaţi paşii procedurii de achiziţii, începând cu etapa depunerii de oferte, după care va fi încheiat un contract pentru ca vizitatorii grădinii să se bucure şi de mobilier urban nou. La acest capitol, printre altele, va fi modernizat locul de joacă deja înglobat în arealul parcului şi vor fi montate bănci noi, după cum ne informează Roxana Topală, purtătorul de cuvânt al municipalităţii reşiţene.