Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Aleşii urbei au bugetat fondurile necesare, urmând să fie parcurşi paşii procedurii de achiziţii pentru mobilier urban nou.

Grădina Zoologică „Prof. Ion Crişan“ din Reşiţa a trecut în ultimii ani printr-un amplu proces de modernizare şi extindere, la care se adaugă încercări de a aduce alte specii de animale. Primele luni ale lui 2015 aduc un nou început pentru parcul zoologic reşiţean, inclusiv în privinţa mobilierului urban. Aleşii reşiţenilor au aprobat recent o rectificare a bugetului local al municipiului pe anul 2015, prin care a fost alocata suma de 1.372.000 de lei pentru achiziţia de mobilier urban destinat grădinii zoologice, dar şi pentru întocmirea de studii de fezabilitate în vederea demarării altor proiecte. Printre acestea se numără înfiinţarea unui centru de servicii de recuperare prin reabilitarea bazinului de înot din cartierul Lunca Pomostului, reabilitarea Centrului Civic al municipiului, realizarea planului de mobilitate privind modernizarea transportului în comun, dar şi extinderea Bazinului olimpic din cartierul Lunca Bârzavei.

În privinţa Grădinii Zoologice „Prof. Ion Crişan“, deocamdată suma necesară a fost doar bugetată, încă nefiind încheiat vreun contract. Mai trebuie urmaţi paşii procedurii de achiziţii, începând cu etapa depunerii de oferte, după care va fi încheiat un contract pentru ca vizitatorii grădinii să se bucure şi de mobilier urban nou. La acest capitol, printre altele, va fi modernizat locul de joacă deja înglobat în arealul parcului şi vor fi montate bănci noi, după cum ne informează Roxana Topală, purtătorul de cuvânt al municipalităţii reşiţene.

7 Comments

 1. In Resita, in mandatul actualului primar in afara de locuri de joaca pentru copii si banci pe cuvant daca se mai face ceva. Pe semne ca filiera de comisoane functioneaza foarte bine la aceste contracte…

  • Pai daca nu ma insel firma IN CAUZA nu e straina de familia edilului…plus ca acu e posibil sa aibe de returnat ceva bani din SPORURI futuriste, deci marca banu GRADINA ZOO!!!!

  • Ce-ti mai place tie Ex-Tinctor sa ”extermini” orice actiune a Primariei Resita pesemne ca ai supt bine din sanul portocaliilor. Te deranjeaza ca s-a modernizat Gradina Zoologica, ca s-au infiintat cu fonduri europene centre sociale pentru copii si batrani, ca s-au reabilitat strazi si trotuare, ca s-a introdus apa si canalizare in Resita etc? Pe langa locurile de joaca la care te refereai s-au atras fonduri europene si s-au realizat proiecte duse la bun sfarsit, in beneficiul cetatenilor. Se mai pot face multe, dar nu depinde totul de administratia locala si nu e primaria Dumnezeu. Mai uita-te si in ograda ta inainte sa arunci cu noroi!

   • Radule , mare nervozeala. Inseamna ca am atins la fix cu contractele de mobilier urban.

    Sa recapitulam: modernizarea Zoo s-a facut cu 80% bani de la Ministerul Mediului si numai 20% contributie primarie Resita. Daca nu, se inchidea. Ceea ce e f bine ca avem o zoo frumoasa.

    Ceea ce nu e bine ca in Resita nu sunt locuri de munca noi, nu a mai aparut o fabrica sau o investitie de peste 10 ani si as fi preferat ca in locul sutelor de mii de lei cheltuiti pe zeci de locuri de joaca (care noaptea se distrug si ziua se refac) si banci sa apara totusi ceva mai productiv in acest oras.
    Oras pe care majoritatea il considera „mort” oras in care copiii nostri nu gasesc locuri de munca. Oras insa fruntas la taxe, pret apa, canal si gunoi.
    Ce a fost Resita si ce a ajuns…

    Radu: asa sa ne ajute Dumnezeu!

   • or fi toti orbi si prosti cei 18(de pina acum)care au apreciat pozitiv comentariul lui Ex-Tinctor-?sau tu radu esti un pseudonim al celui vizat?

   • Radu,te rog eu frumos,ia-ti masina personala si fa o tura de la Intim la Lend,dar mergi pe centura:drumuri nu mai exista,locuri de munca nu exista(vezi parcul industrial),mizerie si gunoaie la tot pasul,verifica sa vezi ca strazile,de pe acest traseu,nu au canalizare,ei vezi tu, eu pentru toate astea l-am votat pe M Stepanescu(de doua ori).Resita nu inseamna numai bulevardul principal.Sincer imi pare rau ca de 8 ani votul meu a fost o minciuna si o dezamagire

 2. buna ziua,
  ma poate ajuta cineva cu programul gradinii?sunt din tm si as dori sa il vizitez in prima sau a doua zi de pasti si vreau sa stiu ce program au.ms

Adaugă comentariu