Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Este titlul acţiunii organizate, la finele săptămânii, de unul dintre dascălii Liceului Diaconovici-Tietz din municipiu.

Este vorba despre învăţătoarea clasei a III-a B, Yvonne Christa Demeny, cea care a găsit o modalitate inedită de a-i apropia şi mai mult pe elevi de lectură.

Astfel, în noapte de 22 spre 23 februarie, fiecare elev a citit în faţa colegilor câte o poveste preferată, iar la final şi-au împrumutat unul altuia cărţile cu basmele preferate. Cei mici au gustat din plin momentul, mai cu seamă că, atmosfera a fost una relaxantă, asemănătoare cu cea de acasă.

Lectura a continuat şi după miezul nopţii, dar, de această dată, din sacii de dormit aduşi de acasă. Întreaga activitate a avut loc în sala de curs a liceului german din Reşiţa, iar printre invitaţi s-au numărat Ioan Adamek, veteran al Asociaţiei „Prietenii Munţilor“ Reşiţa, care le-a şi prezentat copiilor câteva diapozitive, dr. ing. Christian Paul Chioncel, vicepreşedinte Forumului Democratic al Germanilor din Caraş-Severin şi prof. Alexandra Damşea. Acţiunea organizată de Yvonne Demeny, în colaborare cu Forumul Democratic al Germanilor din Caraş-Severin, se află la cea de-a IV-a ediţie.

Roxana Bălan Nafiru