Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Doi schiori rătăciţi pe Muntele Mic şi alţi şase accidentaţi, acesta este bilanţul incidentelor de pe pârtiile din Banat.

Aproximativ 2.000 de turişti s-au aflat în weekend pe pârtiile de pe Semenic şi Muntele Mic, precum şi pe cele din Crivaia şi Văliug. Cei mai mulţi dintre ei s-au cazat la hotelurile şi pensiunile de pe Muntele Mic, şi la cele din zona Văliug – Crivaia. În ciuda vremii potrivnice, cu temperaturi de până la -12 grade Celsius la altitudine, viscol şi ceaţă densă, iubitorii sporturilor de iarnă au profitat din plin de stratul generos de nea aşternut în ultimele 72 de ore.

Turiştii mai puţin sportivi au păcălit frigul cu o cană de ceai sau de vin fiert. Nu au lipsit nici incidentele neplăcute de pe pârtii. La finele săptămânii trecute, potrivit declaraţiilor şefului salvamontiştilor cărăşeni, Valentin Balaban, oamenii săi au fost solicitaţi prin apelul unic de urgenţă 112 la şapte intervenţii. În mare parte a fost vorba despre accidentări minore, un singur caz înregistrat în staţiunea de la poalele Semenicului fiind mai grav.

„Noi asigurăm servicii de permanenţă pe Muntele Mic, Semenic şi în Băile Herculane, însă sâmbătă am fost solicitaţi să intervenim pe pârtia de la Gărâna, unde un minor din Cluj a suferit o fractură destul de urâtă. Din cauza ceţii şi a inconştienţei, doi schiori s-au rătăcit pe Muntele Mic, dar au fost găsiţi la scurt timp de salvamontişti. Din câte am înţeles de la colegii mei, accidente au mai avut loc şi pe pârtia de la Casa Baraj – Văliug, cei de aici solicitând Serviciul de Ambulanţă.“, ne-a declarat Valentin Balaban.

Cabanierii şi hotelierii se aşteaptă ca sfârşitul de săptămână să le aducă la munte şi mai mulţi turişti, dat fiind faptul că în 14 februarie cuplurile de îndrăgostiţi îşi celebrează iubirea. În funcţie de clasificarea unităţilor turistice, două nopţi la munte, cu mic dejun, costă între 220 şi 400 de lei.

Adaugă comentariu